Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατακόρυφη πτώση 44% στα κέρδη κατέγραψε το 2020 η Saudi Aramco λόγω κορωνοΐού

Κατακόρυφη πτώση 44% στα κέρδη κατέγραψε το 2020 η Saudi Aramco λόγω κορωνοΐού
Το 2020 ήταν ένα από τα πιο «δύσκολα χρόνια» στην πρόσφατη ιστορία της Σαουδαραβικής εταιρείας
Σχετικά Άρθρα

Κατακόρυφη είναι η πτώση των κερδών της Σαουδαραβικής Saudi Aramco η οποία ανακοίνωσε μείωση ως και 44% στα κέρδη της περασμένης χρονιάς, διατηρώντας ωστόσο την πληρωμή μερίσματος ύψους 75 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον CEO του πετρελαικού κολοσσού Amin Nasser, οι τελευταίοι δώδεκα μήνες, οπότε και η ανθρωπότητα παλεύει με τον κορωνοΐό, ήταν ένα από τα πιο «δύσκολα χρόνια» στην πρόσφατη ιστορία της Σαουδαραβικής εταιρείας.
Η πανδημία της COVID-19 επηρέασε σημαντικά τους πετρελαϊκούς κολοσσούς παρότι οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο φέτος καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την ύφεση του περασμένου έτους αλλά και γιατί οι πετρελαϊκές χώρες επέκτειναν τις περικοπές παραγωγής.

Η πανδημία ισοπέδωσε τους πετρελαϊκούς κολοσσούς

«Είμαστε ευτυχείς που υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aramco, Amin Nasser τονίζοντας ότι και η Κίνα δείχνει σημα΄δια ανάκαμψης καθώς βρίσκεται κοντά στα επίπεδα προ πανδημίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση στην Ασία, συγκεκριμένα στην Ανατολική Ασία.
Η Saudi Aramco ανακοίνωσε το 2020 κέρδη 49 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας πτώση από τα 88,19 δισ. που είχε το 2019. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν στα 48,1 δισ. δολάρια ενώ παραμένει το υψηλότερο από οποιαδήποτε δημόσια εταιρεία παγκοσμίως.
«Σε ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της πρόσφατης ιστορίας, η Aramco απέδειξε τη μοναδική της αξία μέσω της σημαντικής οικονομικής και επιχειρησιακής ευελιξίας της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, στην ανακοίνωση της εταιρείας την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης