Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σίδνει από τις βροχοπτώσεις - Υπερχείλισε φράγμα, εκκενώνονται περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σίδνει από τις βροχοπτώσεις - Υπερχείλισε φράγμα, εκκενώνονται περιοχές
Οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην εκκένωση περιοχών με 4.000 άνθρωποι να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους
Σχετικά Άρθρα

Για τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες προετοιμάζεται το Σίδνεϊ της Αυστραλίας καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή έχουν προκάλεσαν την υπερχείλιση φράγματος οδηγώντας σε μαζικές εκκενώσεις περιοχών.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Αυστραλίας έδωσαν εντολή στους κατοίκους στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας με χαμηλό υψόμετρο σε ορισμένα μέρη της πόλης να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος λόγω μιας κατάστασης που θα μπορούσε να είναι "απειλητική για τη ζωή τους.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους, πεσμένα δέντρα και εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές του οδικού δικτύου. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών υπολογίζουν "σε εκατοντάδες" τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.
Ορισμένες μεγάλες οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει στην πολιτεία, ενώ πολλά σχολεία ακύρωσαν τα μαθήματα για τη Δευτέρα.

Υπερχείλισε το φράγμα που προμηθεύει νερό το Σίδνει

Το φράγμα του Ουαραγκάμπα, το οποίο παρέχει μεγάλο μέρος του πόσιμου νερού στο Σίδνεϊ, υπερχείλισε χθες Σάββατο το απόγευμα και αναμένεται ότι η στάθμη των υδάτων θα φτάσει σε επίπεδο που έχει να παρατηρηθεί από το 1961 στον ποταμό Χόκσμπερι, σύμφωνα με τις αρχές.
Οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην εκκένωση πολλών περιοχών λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων και περίπου επιπλέον 4.000 άνθρωποι μπορεί να κληθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις προσεχείς ώρες.
Αυτοί που βρίσκονται σε ζώνες που μπορεί να πλημμυρίσουν "οφείλουν να φύγουν αμέσως", σημείωσε ο αναπληρωτής επίτροπος των κρατικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Ντιν Στόρεϊ.
Πολλοί από αυτούς που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους άρχισαν να συγκεντρώνονται χθες σε κέντρα στο βόρειο τμήμα της πόλης, καθώς καταρρακτώδεις βροχές έπεφταν στην περιοχή.

Κακοκαιρία εν μέσου κορωνοΐού

Η κακοκαιρία μπορεί να ενισχυθεί εκ νέου τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα του Σίδνεϊ προτού υπάρξει μια βελτίωση αργότερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν δεχθεί περισσότερες από 7.000 τηλεφωνικές κλήσεις για βοήθεια και έχουν πραγματοποιήσει 650 επιχειρήσεις διάσωσης από την Πέμπτη. Αυτές αναγκάστηκαν να ζητήσουν ενισχύσεις από άλλες πολιτείες.
Η Αυστραλία αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα την πρώτη μεγάλη φάση της εκστρατείας της εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Οι πλημμύρες μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην περιοχή του Σίδνεϊ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης