Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επεισόδια και στο Λονδίνο σε μεγάλη πορεία κατά του lockdown - Πάνω από 10.000 διαδηλωτές

Επεισόδια και στο Λονδίνο σε μεγάλη πορεία κατά του lockdown - Πάνω από 10.000 διαδηλωτές
Διαδηλωτές κατά των περιοριστικών μέτρων, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου

Συγκρούσεις και στο Λονδίνο σε πορεία κατά του lockdown σημειώθηκαν το Σάββατο (20/3/2021).
Διαδηλωτές κατά των περιοριστικών μέτρων, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου.
Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις για παραβιάσεις των κανονισμών Covid και ενώ 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν με πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε να καταστρέφετε τις ζωές των παιδιών μας» και «Ψεύτικη πανδημία».
Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο, παραβιάζοντας τους βρετανικούς κανόνες για τον Covid.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Παρά το γεγονός πως τέτοιου είδους διαδηλώσεις απαγορεύονται στη Μεγάλη Βρετανία, οι αντιδράσεις στα περιοριστικά μέτρα κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.
Η βρετανική αστυνομία δέχθηκε έντονη κριτική για τη στάση της απέναντι στους διαδηλωτές μετά και τη δολοφονία της Sarah Everard στις 13 Μαρτίου ενώ περισσότεροι από 60 βουλευτές ζήτησαν από την υπουργό Εσωτερικών Priti Patel να επιτραπούν διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του lockdown λέγοντας ότι η συμμετοχή σε κινητοποίηση δεν πρέπει να αποτελεί ποινικό αδίκημα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης