Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανησυχητικά μηνύματα για τον τουρισμό: Εξαιρετικά απίθανο οι Βρετανοί να κάνουν θερινές διακοπές στο εξωτερικό

Ανησυχητικά μηνύματα για τον τουρισμό: Εξαιρετικά απίθανο οι Βρετανοί να κάνουν θερινές διακοπές στο εξωτερικό
Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με ένα νέο κύμα λοιμώξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη

Οι διακοπές στο εξωτερικό είναι «εξαιρετικά απίθανο σενάριο» για τους περισσότερους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι λόγω του κινδύνου εισαγωγής νέων μεταλλάξεων του Covid -19, σύμφωνα με επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης του Boris Johnson, προϊδεάζοντας για μία δεύτερη χαμένη σεζόν ταξιδιωτικές και αεροπορικές εταιρείες.
Η Βρετανία έχει απαγορεύσει τα ταξίδια για τους περισσότερους πολίτες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος lockdown και έχει διαμηνύσει ότι οι διακοπές στο εξωτερικό δεν θα επιτρέπονται έως τις 17 Μαΐου το νωρίτερο.Ωστόσο, ο επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Mike Tildesley δήλωσε ότι ο κίνδυνος εισαγωγής μεταλλάξεων ανθεκτικών στα εμβόλια στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα ματαιώσει τις θερινές διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό.
«Νομίζω ότι τα διεθνή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι είναι, για τον μέσο παραθεριστή, δυστυχώς εξαιρετικά απίθανα», δήλωσε ο Tildesley, καθηγητής μοντελοποίησης μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Warwick, μιλώντας στο BBC.

Ανησυχίες για τις μεταλλάξεις

Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με ένα νέο κύμα λοιμώξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με νέα κρούσματα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, που πιθανότατα θα εμποδίσουν τη Μεγάλη Βρετανία να επιτρέψει τα ταξίδια στο εξωτερικό τον Μάιο.
Ερωτηθείς για τα διεθνή ταξίδια, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock είπε, πως η κυβέρνηση θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα διεθνή ταξίδια στις 12 Απριλίου.
«Θα εξετάσουμε τα κρούσματα τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό και τον αντίκτυπο των νέων μεταλλάξεων για να καταλάβουμε αν είναι ασφαλές να το πράξουμε αυτό», είπε στο Sky News.

Πλήγμα για τουρισμό και αερομεταφορές

Οποιαδήποτε απαγόρευση ταξιδιού μετά τις 17 Μαΐου θα αποτελούσε ένα ακόμη πλήγμα για τις προοπτικές ανάκαμψης της αεροπορικής βιομηχανίας.
Οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες διακοπών, όπως η British Airways, η easyJet και η TUI, επιζητούν απεγνωσμένα την επανέναρξη των ταξιδιών.
«Διατρέχουμε έναν πραγματικό κίνδυνο εάν αρχίσουμε να έχουμε πολλούς ανθρώπους να πηγαίνουν στο εξωτερικό… λόγω της πιθανότητας να φέρουμε περισσότερες από αυτές τις νέες μεταλλάξεις στη χώρα», δήλωσε ο Tildesley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης