Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν, πως ο άνθρωπος μπορεί να γίνει…αθάνατος! - Ορατή η ψηφιακή αθανασία

Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν, πως ο άνθρωπος μπορεί να γίνει…αθάνατος! - Ορατή η ψηφιακή αθανασία
Η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει νέους ορίζοντες για τους ερευνητές, που πιστεύουν πως η αθανασία είναι εφικτή
Σχετικά Άρθρα

Οι Ρώσοι ερευνητές Alexey Turchin και Maxim Chernyakov, που ανήκουν στο κίνημα του υπερανθρωπισμού, δημοσίευσαν ένα πόνημα, που θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί ως «ο χάρτης πορείας προς την αθανασία».
Πρόκειται για μία αναζήτηση, που περιλαμβάνει συστήματα βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία τροφοδοτούνται από σφαίρες Dyson, που είναι υποθετικές μεγακατασκευές, οι οποίες περικλείουν ένα αστέρι και συσσωρεύουν την ενέργεια, που αυτό εκπέμπει.
Οι δύο ερευνητές κάνουν λόγο για την κύρια τεχνολογία, που κάποια μέρα μπορεί να καταστήσουν εφικτή την ανάσταση.
Οι Turchin και Chernyakov έγραψαν χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχουν στοιχεία για μια μεταθανάτια ζωή.

Ο βιολογικός θάνατος δεν είναι το τέλος

Αλλά δεν υπάρχει επίσης απόδειξη ότι ο βιολογικός θάνατος είναι το τέλος της υποκειμενικής εμπειρίας, ή ότι ο θάνατος είναι μη αναστρέψιμος ή ότι η αθανασία είναι αδύνατη».
Το άρθρο, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά η Popular Mechanics, έχει τίτλο «Ταξινόμηση των Προσεγγίσεων στην Τεχνολογική Ανάσταση», το οποίο προσφέρει έναν χάρτη πορείας για την… αθανασία.
«Ο θάνατος φαίνεται να είναι ένα μόνιμο γεγονός, αλλά δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη για το μη αναστρέψιμό του», γράφουν οι δύο συγγραφείς.
Και «ενώ δεν είναι δυνατή η μέθοδος αυτή τη στιγμή, πολλές μπορεί να καταστούν εφικτές με τη μελλοντική τεχνολογική ανάπτυξη», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Ο Turchin και ο Chernyakov εξετάζουν τόσο τις συμβατικές όσο και τις μελλοντικές τεχνολογίες για να κάνουν την ανθρωπότητα αθάνατη, από την κρυογονική έως τη μεταμόσχευση εγκεφάλων σε κλώνους.

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα

Ισχυρίζονται ότι, η «αναπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη» θα είναι η πιο κρίσιμη τεχνολογία για τη λήψη του περιεχομένου του εγκεφάλου, αλλά αυτή η τεχνολογία μάλλον είναι πολλά χρόνια μακριά.
«Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης προχωρά αρκετά γρήγορα, αλλά απέχουμε ακόμη πολύ από το να μπορούμε να ‘’κατεβάσουμε’’ έναν άνθρωπο σε έναν υπολογιστή», δήλωσε ο Turchin.
«Στο έτος 2.600 ίσως πολλές πιθανότητες επιτυχίας να φτάσουμε στον στόχο μας», πρόσθεσε.
Το άρθρο περιγράφει τη ζωή ως «συνεχή ροή υποκειμενικών εμπειριών» και τον θάνατο ως τέλος αυτής της συνέχειας.
Η αθανασία, για τους ερευνητές, είναι ένα «ρεύμα ζωής χωρίς τέλος» και η ανάσταση είναι η «συνέχιση αυτού του ίδιου ρεύματος εμπειριών μετά από ένα αυθαίρετα μεγάλο κενό».
Η ψηφιακή αθανασία είναι αναπόφευκτη , υποστηρίζουν.
immortality.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης