Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Το προσωπικό του νοσοκομείου «Μεταξά» πλήρωσε την ολιγωρία της κυβέρνησης

ΚΙΝΑΛ: Το προσωπικό του νοσοκομείου «Μεταξά» πλήρωσε την ολιγωρία της κυβέρνησης
Η Ελλάδα είναι η μοναδική ίσως χώρα στην οποία το υγειονομικό προσωπικό δεν υποχρεούται να κάνει περιοδικά έλεγχο για μεταδοτικά νοσήματα

Ανακοίνωση για τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική ίσως χώρα στην οποία το υγειονομικό προσωπικό δεν υποχρεούται να κάνει περιοδικά έλεγχο για μεταδοτικά νοσήματα όπως η Ηπατίτιδα Β ή η φυματίωση. Όπως είναι φυσικό, η πανδημία του covid έκανε το θέμα εξαιρετικά επείγον».
Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε την ανάγκη να επικαιροποιηθεί η νομοθεσία σε σχέση με τον έλεγχο της διασποράς λοιμώξεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα πάσης φύσεως. Το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό πλήρωσε βαρύ τίμημα από την έλλειψη μέσων αυτοπροστασίας και περιοδικών έλεγχων στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε. Οι μη covid ασθενείς επίσης ήταν και εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

Η κυβέρνηση προτίμησε να χώσει το κεφάλι στην άμμο


Τώρα, εκτεθειμένη από τα γεγονότα, μιλάει ακόμη μια φορά για ατομική ευθύνη και ανακοινώνει ημίμετρα. Η διενέργεια περιοδικού έλεγχου με τεστ, που επιτέλους ανακοινώθηκε υπό την πίεση της επικαιρότητας με καθυστέρηση ενός έτους, δεν λύνει το θέμα. Πολύ λίγο, πολύ αργά.
Είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί οριστικά το θέμα της ασφάλειας των ασθενών, ειδικά των ευπαθών ομάδων. Αυτό περιλαμβάνει το μέγα θέμα του εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού -και όχι μόνο για covid- και του τακτικού έλεγχου του, άλλα και την άμεση αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας των ΜΕΘ και των μονάδων που νοσηλεύουν ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης