Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιάνουν το στόχο των 100 εκατ. εμβολιασμών - Ανοίγουν Πολιτείες – Εξετάζουν εμβόλια και σε παιδιά

ΗΠΑ: Πιάνουν το στόχο των 100 εκατ. εμβολιασμών - Ανοίγουν Πολιτείες – Εξετάζουν εμβόλια και σε παιδιά
Κάνουμε καλή δουλειά τώρα με τους εμβολιασμούς είπε ο Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci
Σχετικά Άρθρα

Το στόχο των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμένων πολιτών που είχε θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden αναμένεται να «πιάσουν» σήμερα 19/3 οι ΗΠΑ, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες Πολιτείες ανακοινώνουν χαλάρωση των περιορισμών και άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Αν και ο Biden είχε θέσει ως στόχο του να εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι εντός των πρώτων 100 ημερών της προεδρικής του θητείας, ο στόχος αυτός φαίνεται να επιτυγχάνεται σήμερα, δηλαδή 58 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
«Είμαστε μπροστά από το στόχο μας.
Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε τον επόμενο στόχο μας» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Biden, ο οποίος έχει ήδη δεσμευτεί ότι έως την 1η Μαΐου θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενήλικες Αμερικάνους και ότι έως τις 4 Ιουλίου η χώρα θα έχει επιστρέψει στην ομαλότητα.
Υπό τα εξαιρετικά αυτά αισιόδοξα νέα, η Πολιτεία του Κεντάκι αναμένεται από σήμερα 19/3 να προχωρήσει στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία μπαρ και εστιατορίων, κίνηση που ο κυβερνήτης της Πολιτείας απέδωσε στον χαμηλότερο αριθμό θετικότητας που καταγράφεται από το περασμένο καλοκαίρι.
Σημειώνεται πως τουλάχιστον 12 Πολιτείες προχώρησαν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου σε χαλάρωση των περιορισμών, επικαλούμενες τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και την αύξηση των εμβολιασμών.

Fauci: Κάνουμε καλή δουλειά

Και ενώ οι επιστήμονες εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους για μια νέα έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού λόγω και της αύξησης κρουσμάτων που καταγράφεται σε 14 Πολιτείες, ο Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fayci εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία των εμβολιασμών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τώρα κάνουμε καλή δουλειά».
Καθημερινά οι ΗΠΑ πραγματοποιούν από 2,4 έως 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς.
Σε δηλώσεις του ο Fauci υποστήριξε πως ίσως χρειαστεί να εμβολιαστούν και τα μικρά παιδιά προκειμένου να επιτευχθεί η περίφημη «ανοσία της αγέλης», τονίζοντας πως αυτό θα επιτευχθεί πιθανότατα το φθινόπωρο, όταν και θα έχει εμβολιαστεί το 70% με 85% του πληθυσμού.
«Κάθε μέρα κάνουμε 2 με 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και πηγαίνουμε πιο κοντά εκεί που θέλουμε να είμαστε.
Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιο είναι το μαγικό σημείο για να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης, αλλά ξέρουμε ότι εάν εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων, θα είμαστε σε μια καλή κατάσταση..
Θα θέλαμε να έχουμε και τα παιδιά σε αυτό» είπε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης