Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αναδιαρθρώσεις δεικτών και τριπλή λήξη στα παράγωγα θα αυξήσουν τη μεταβλητότητα

ΧΑ: Αναδιαρθρώσεις δεικτών και τριπλή λήξη στα παράγωγα θα αυξήσουν τη μεταβλητότητα
Τράπεζα Πειραιώς και συνολικά οι συστημικές τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο όπως και η Viohalco λόγω αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Αυξημένη αναμένεται να παραμείνει και σήμερα η μεταβλητότητα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, λόγω και της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE και Stoxx αλλά και της τριπλής λήξης στο Χρηματιστήριο Παραγώγων.
Οι αλλαγές στους δείκτες θα ισχύσουν από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, και οι αναλυτές περιμένουν ότι θα αυξηθεί ο όγκος και η μεταβλητότητα.
Υπενθυμίζεται πως ελληνικό ενδιαφέρον για τους δείκτες FTSE υπάρχει στις μετοχές των ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ για τους δείκτες Stoxx η Viohalco.
Επιπλέον ο οίκος DBRS θα δημοσιεύσει σήμερα την αξιολόγησή του για την Ελληνική οικονομία, αλλά δεν αναμένεται αλλαγή.
Κάποιοι αναλυτές περιμένουν πως ίσως αναβαθμίσει τις προοπτικές σε θετικές.
Μετά το χθεσινό sell off στην Τράπεζα Πειραιώς και τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν οι περισσότερες συστημικές, ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Viohalco, λόγω αποτελεσμάτων χρήσης 2020.
Σήμερα ολοκληρώνεται και η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Motor Oil ύψους 200 εκατ. ευρώ με απόδοση 1,9-2,3%.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα ενόψει της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες σήμερα, λόγω των περιορισμών σε πολλές χώρες για τον έλεγχο της πανδημίας.
Ως εκ τούτου περιμένουμε το ΧΑ να παραμείνει σε πτωτική πορεία.

Beta
Γεμάτη η μέρα σήμερα.
Η Frigoglass ανακοίνωσε αποτελέσματα, η Viohalco έχει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, η αναδιάρθρωση των δεικτών Eurostoxx περιλαμβάνει τη Viohalco, η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE περιλαμβάνει τις ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ λήγουν τα οι σειρές Μαρτίου στο Χρηματιστήριο Παραγώγων.
Τέλος η DBRS ανακοινώνει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σήμερα το βράδυ.
Γι’ αυτό περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 813 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 830 και 820 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 850 και 860 μονάδες.
Περιμένουμε υψηλή μεταβλητότητα σήμερα λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων, του rebalancing των δεικτών FTSE Russell (ένταξη ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακής) και του Eurostoxx (ένταξη Viohalco).
Επίσης, η DBRS θα ανακοινώσει την αξιολόγηση του αξιόχρεου το βράδυ.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
Αυξημένη μεταβλητότητα αναμένουμε σήμερα λόγω εκπνοής των παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Η μερική κατοχύρωση κερδών κρίνεται ως φυσιολογική στην παρούσα φάση.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη σημαντική στήριξη του ΓΔΧΑ εντοπίζεται στην ζώνη των 820-810 μονάδων, ενώ κλειδί βραχυπρόθεσμα αποτελεί η πορεία του τραπεζικού δείκτη μετά και τις ανακοινώσεις για αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης