Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Δεν αποδίδουν τα μέτρα – Καθημερινά πάνω από 200 εισαγωγές στην Αττική

Δημόπουλος: Δεν αποδίδουν τα μέτρα – Καθημερινά πάνω από 200 εισαγωγές στην Αττική
Να είμαστε σε ανοιχτούς χώρους με αερισμό δωματίων και τήρηση αποστάσεων είπε ο κ.Δημόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν αποδίδουν τα μέτρα καθώς καθημερινά καταγράφονται πάνω από 200 εισαγωγές ασθενών με covid στην Αττική διατύπωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθ. Δημόπουλος.
«Κάθε μέρα στην Αττική έχουμε πάνω από 200 εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Προφανώς και τα μέτρα που έχουμε σήμερα δεν φαίνεται να αποδίδουν ιδιαίτερα.
Πάντα υπάρχει η άποψη ότι αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα, θα είχαμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων – θυμάτων, αλλά δεν αποδεικνύεται αυτό» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δημόπουλος, αναφέροντας πως η σημερινή μέρα είναι πολύ δύσκολη «με αυξανόμενο αριθμό ασθενών που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ΕΚΑΒ».
«Ας προσπαθήσουμε να είμαστε σε ανοιχτούς χώρους, με αερισμό δωματίων, τήρηση αποστάσεων.
Κατά ένα μέρος η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια που μεταφέρεται από οικογένειες σε οικογένειες» υποστήριξε ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι με τη βελτίωση του καιρού, τη μείωση των συγχρωτισμών και τη συνεχιζόμενη αύξηση των εμβολιασμών, θα βελτιωθεί και η κατάσταση.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca ο κ.Δημόπουλος έκανε λόγο για μια πολύ θετική απόφαση, υποστηρίζοντας πως «περίπου το 30% των εμβολιασμών στηρίζεται σε αυτό το εμβόλιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης