Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Weber (ΕΛΚ): Η ΕΕ δεν θα επιτρέψει εκβιασμούς από τον Erdogan στο προσφυγικό

Weber (ΕΛΚ): Η ΕΕ δεν θα επιτρέψει εκβιασμούς από τον Erdogan στο προσφυγικό

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ δήλωσε ότι για μεγαλύτερη συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία απαιτείται εποικοδομητική συμπεριφορά από την τουρκική ηγεσία

Την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει εκβιασμούς από την Τουρκία στο προσφυφικό εξέφρασε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Manfred Weber.

«Η συμφωνία ήταν σημαντική για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο είναι επίσης σαφές ότι η ΕΕ δεν θα επιτρέψει να εκβιαστεί από τον πρόεδρο Erdogan στο προσφυγικό και σήμερα είναι πλέον σε θέση να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.
«Ο πρόεδρος Erdogan χρησιμοποίησε κάθε ευκαιρία για να προκαλέσει, αλλά η συνεργασία μας εξακολουθεί να είναι σημαντική.
Είναι επίσης πιθανή η μεγαλύτερη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
Αυτό όμως απαιτεί εποικοδομητική συμπεριφορά εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας.
Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να τερματίσει τις προκλήσεις στο θέμα των γεωτρήσεων για το φυσικό αέριο, στο θέμα της διένεξης με την Κύπρο ή των ενδεχόμενων παραδόσεων όπλων στη Λιβύη», πρόσθεσε ο Weber.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ κάλεσε τις χώρες της ΕΕ «να διδαχθούν από την μεταναστευτική/προσφυγική κρίση ώστε να μην μειωθεί το ενδιαφέρον τους για της χώρες προέλευσης των μεταναστών/προσφύγων και να μην επιτρέψουν την εξασθένηση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.
Ειδικά στο θέμα της αναβάθμισης της Frontex και της βελτίωσης των επαναπροωθήσεων, πρέπει να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης