Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΑVAX: Δεν τίθεται θέμα μετοχικού deal με Μυτιληναίο - Επιστροφή στην κερδοφορία το 2021

ΑVAX:  Δεν τίθεται θέμα μετοχικού deal με Μυτιληναίο - Επιστροφή στην κερδοφορία το 2021
Ο διευθύνων σύμβουλος της AVAX Κωσταντίνος Μιτζάλης, αναφορικά με το θέμα, διέψευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για οποιαδήποτε μετοχική συνεργασία με τον Όμιλο Μυτιληναίου
Σχετικά Άρθρα
Ανυπόστατες τις φήμες για μετοχικό deal με τον Όμιλο Μυτιληναίου, χαρακτήρισε η διοίκηση της AVAX, πριν λίγο σε ενημέρωση των εκπροσώπων του τύπου, με αφορμή και την πρόσφατη συνεργασία των δύο παραπάνω Ομίλων στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της AVAX Κωσταντίνος Μιτζάλης, αναφορικά με το θέμα, διέψευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για οποιαδήποτε μετοχική συνεργασία με τον Όμιλο Μυτιληναίου, ενώ όπως είπε «συνεργαζόμαστε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπως θα κάνουμε στο μέλλον και με άλλες εταιρίες».
Ο κ. Μιτζάλης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχουν προκύψει εν μέσω πανδημίας για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ ανέφερε ότι η AVAX θα επιστρέψει σε κερδοφορία το 2021. 
Σε επίπεδο Ομίλου, όπως είπε, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο η αναδιάρθρωση των επιχειρησιακών τομέων της AVAX, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της εταιρείας παραχωρήσεων. 
Αναφορικά με τα μεγάλα έργα τα οποία υλοποιεί αυτή τη στιγμή ο Όμιλος είναι η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο), προϋπολογισμού 344 εκατ ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022, καθώς και το Καζίνο της Κύπρου, προϋπολογισμού 269 εκατ ευρώ (από κοινού με την Τέρνα) το οποίο και αυτό θα ολοκληρωθεί το 2022. 
Επίσης το τέλος του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας, προϋπολογισμού 145 εκατ ευρώ. 
 
Στο Ελεγκτικό η σύμβαση για την γραμμή 4 του μετρό
 
Εντός του μήνα αναμένεται, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μιτζάλης να αποσταλεί από την Αττικό Μετρό η σύμβαση για την γραμμή 4, προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ, ενώ περί τα τέλη της άνοιξης αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης. 
Ο κ. Μιτζάλης εκτίμησε ότι οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022. 
 
Συμμετοχή στο διαγωνισμό για τον Πύργο στο Ελληνικό
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει ο Όμιλος, όπως αναφέρθηκε από την διοίκηση του, για τα έργα που θα γίνουν στο Ελληνικό, τα οποία σε πρώτη φάση θα ανέλθουν στα 2,5 δισ ευρώ. 
Μάλιστα η ΑVAX συμμετέχει στο διαγωνισμό για τον Πύργο στο Ελληνικό από κοινού με αμερικανική εταιρεία. 
Τέλος έμφαση δίνεται και στα έργα που αναμένεται να προκυρήξει η ΕΡΓΟΣΕ μέσα στο επόμενο διάστημα ύψους 3,3 δισ. ευρώ. 
 
Επιστροφή κεφαλαίου από Αττική Οδό
 
Επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους που συμμετέχουν στην Αττική Οδό, χαρακτήρισε ο κ. Μιτζάλης, τα 82,82 εκατ ευρώ που προήλθε από την μείωση κατά 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο. 
Να σημειωθεί ότι στην Αττική Οδό η Ελλάκτωρ συμμετέχει με ποσοστό 65,74% και η AVAX με 34,2%. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης