Διεθνή

Στο Μπέργκαμο ο Draghi: Οι ασθενέστεροι δεν θα μείνουν ποτέ πια απροστάτευτοι

Στο Μπέργκαμο ο Draghi: Οι ασθενέστεροι δεν θα μείνουν ποτέ πια απροστάτευτοι
Η Ιταλία τιμά σήμερα την μνήμη όλων των θυμάτων της επιδημίας του κορωνοϊου που έπληξε σφοδρά το Μπέργκαμο
Σχετικά Άρθρα
Στην τελετή μνήμης για τα θύματα του κορωνοϊού, η οποία οργανώθηκε σήμερα στο Μπέργκαμο, πήρε μέρος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi.
«Υποσχόμαστε στους ηλικιωμένους μας ότι οι ασθενέστεροι δεν θα μείνουν ποτέ πια απροστάτευτοι. Το δάσος που φυτεύουμε σήμερα στην πόλη αυτή, είναι και σύμβολο μιας νέας αρχής», δεσμεύθηκε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η μνήμη δεν πρέπει να εξασθενήσει. Μόνον με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές για την υγεία και την εργασία των πολιτών μας», πρόσθεσε.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «το Μπεργκαμο έζησε τρομερές στιγμές» και ότι έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων η εικόνα της πομπής στρατιωτικών οχημάτων που, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, μετέφερε τα φέρετρα θυμάτων του κορωνοϊού σε άλλες περιοχές της χώρας».

Θα συνεχιστεί η εκστρατεία εμβολιασμού

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του εμβολιασμού, ο Draghi τόνισε: «όποια και να είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) εμείς θα συνεχίσουμε την εκστρατεία εμβολιασμού με αμείωτο ρυθμό και βάσει των στόχων που έχουμε θέσει. Θέλουμε να χορηγηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα».
Ο Draghi τέλος, έστειλε το μήνυμα ότι η αύξηση ορισμένων σκευασμάτων θα καλύψει την ενδεχόμενη μείωση άλλων εμβολίων και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «ελήφθησαν ήδη καθοριστικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά εκείνους που δεν σέβονται τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί».

Ημέρα μνήμης για την Ιταλία

Η Ιταλία τιμά σήμερα την μνήμη όλων των θυμάτων της επιδημίας κορωνοϊού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται στο Μπέργκαμο, ένα χρόνο ακριβώς μετά από την κορύφωση της τραγωδίας της πόλης αυτής της Λομβαρδίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο κοιμητήριο της πόλης και μετέβη στο πάρκο «Μαρτίνος Λούθηρος», όπου φυτεύτηκαν τα πρώτα εκατό δέντρα του «δάσους της μνήμης». Ο ίδιος ο Draghi φύτεψε μια φιλύρα, ως σύμβολο ελπίδας και αναγέννησης της πόλης, η οποία πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα, σε ανθρώπινες ζωές κατά το πρώτο κύμα της covid 19.
Οι τελετές μήνης άρχισαν και στο Μιλάνο, με την συμμετοχή του δημάρχου Bebe Sala και της περιφέρειας της Λομβαρδίας : καθ΄όλη την ημέρα, στα κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης οι ιταλικές και ευρωπαϊκές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης