Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ισχυρή παρουσία του ΕΟΤ στο Greek – Βritish Alternative Tourism & Gastronomy Workshop

tags :
Ισχυρή παρουσία του ΕΟΤ στο Greek – Βritish Alternative Tourism & Gastronomy Workshop

Τα Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshops 2021 απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Greek – Βritish Alternative Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώνει 22-24 Μαρτίου 2021 η Tourim Media & Events με επίκεντρο τη στρατηγικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο ΕΟΤ, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του για στήριξη των δράσεων σχετικά με την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις και εταιρείες εξαγωγικού χαρακτήρα που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής σημασίας, δεδομένου ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού εναλλακτικού και γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον Οργανισμό. Με στόχο, μάλιστα, την αναβάθμιση της γαστρονομικής ταυτότητας της χώρας μας, το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στη δημιουργία μιας Ομάδας Εργασίας η οποία ανέπτυξε μία δέσμη προτάσεων για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, η δημόσια διαβούλευση των οποίων ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Στο Greek – Βritish Alternative Tourism & Gastronomy Workshop θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και αγοραστές ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων.
Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους βρετανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στόχος του Workshop, το οποίο προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω κορυφαίας ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό εναλλακτικού και γαστρονομικού τουρισμού στον παγκόσμιο χάρτη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO. Τιμώμενη περιφέρεια θα είναι η Περιφέρεια Κρήτης.
Τα Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshops 2021 απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον εναλλακτικό και γαστρονομικό τουρισμό. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να αποκτήσουν παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης