Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ικανοποίηση από τη λειτουργία της πλατφόρμας για την Εθνική Σύνταξη - Πριν το Πάσχα οι προκαταβολές

Ικανοποίηση από τη λειτουργία της πλατφόρμας για την Εθνική Σύνταξη - Πριν το Πάσχα οι προκαταβολές

 Σε δύο δόσεις -πριν και μετά το Πάσχα- θα καταβληθούν αναδρομικά μέχρι 3.500 ευρώ στους συνταξιούχους, παλιούς και νέους με 30 και πλέον έτη υπηρεσίας

Σχετικά Άρθρα

Με ικανοποίηση δέχθηκε το επιτελείο του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη τη μεγάλη αποδοχή της πλατφόρμας e-ΕΦΚΑ για την προκαταβολή της Εθνικής Σύνταξης, η οποία μέσα σε μία εβδομάδα λειτουργίας δέχθηκε 21.286 αιτήσεις.
Ο υψηλός αριθμός των αιτήσεων υποδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον όσων έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης να ενταχθούν στο μέτρο της προκαταβολής σύνταξης και παράλληλα αποδεικνύει πως η πλατφόρμα είναι φιλική, λειτουργική και εύκολη στη χρήση της από τον κάθε χρήστη.

Οδηγίες

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και θα είναι ανοικτή για αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, προκειμένου με τις συντάξεις Μαϊου (τον Απρίλιο) να προχωρήσει στην προκαταβολή των συντάξεων.
Υπενθυμίζεται πως για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία: Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντα
Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, ο αριθμός Πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης.
Οι επαγγελματίες και οι αγρότες που έχουν χρέη σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα λάβουν την προκαταβολή εφόσον αυτά δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.

Καταβολή αναδρομικών με 30 έτη και πάνω

Σε δύο δόσεις -πριν και μετά το Πάσχα- θα καταβληθούν αναδρομικά μέχρι 3.500 ευρώ στους συνταξιούχους, παλιούς και νέους με 30 και πλέον έτη υπηρεσίας λόγω της αύξησης των συντελεστών υπολογισμού με το νόμο Βρούτση.
Συνολικά θα λάβουν αναδρομικά 190.000 δικαιούχοι του πρώην ΙΚΑ, εκ των οποίων 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι (αποχώρηση πριν από τις 12 Μαΐου 2016) με μικρή θετική προσωπική διαφορά που θα λάβουν τις διαφορές σε 5 ετήσιες δόσεις έως το 2024.
Οι νέοι συνταξιούχοι μετά τις 13 Μαΐου 2016 θα έχουν άμεση αύξηση εφάπαξ στην καταβαλλόμενη σύνταξη, που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 50 ευρώ και αναδρομικά εφάπαξ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης