Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σήμα κινδύνου για μειωμένη επάρκεια δόσεων εμβολίων για 4 εβδομάδες

Βρετανία: Σήμα κινδύνου για μειωμένη επάρκεια δόσεων εμβολίων για 4 εβδομάδες

Τα εμβολιαστικά κέντρα καλούνται να μην ανοίξουν νέα διαθέσιμα ραντεβού έως το τέλος Απριλίου, ώστε να εμβολιάζονται μόνο τα άτομα άνω των 50 ετών – Στα 25 εκατομμύρια όσοι έχουν ήδη  εμβολιαστεί

Σχετικά Άρθρα
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε με επιστολή όλους τους αρμόδιους φορείς η διοίκηση του εθνικού συστήματος υγείας NHS στη Βρετανία ότι από τις 29 Μαρτίου και για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων θα υπάρξει «σημαντική μείωση» στην ποσότητα των διαθέσιμων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

Φαρμακευτικές

Η μείωση αυτή αποδίδεται στις μειωμένες παραδόσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Ως εκ τούτου, η διοίκηση του NHS δίνει εντολή να δοθεί προτεραιότητα στα άτομα άνω των 50 ετών, δηλαδή σε όσους υπάγονται στις εννέα κατηγορίες προτεραιότητας της πρώτης φάσης του εμβολιαστικού προγράμματος.

Δεύτερη δόση

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, πέρα από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, θα πρέπει να υπολογιστεί και η εξασφάλιση της δεύτερης δόσης με τον αριθμό των πολιτών που θα πρέπει να την κάνουν να διπλασιάζεται από τις αρχές Απριλίου.

Ραντεβού

Τα εμβολιαστικά κέντρα καλούνται μάλιστα να μην ανοίξουν νέα διαθέσιμα ραντεβού έως το τέλος Απριλίου, ώστε να εμβολιάζονται μόνο τα άτομα άνω των 50 ετών για τα οποία ήδη υπάρχουν κλεισμένα ή διαθέσιμα ραντεβού.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει τελικά καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα της δεύτερης φάσης των εμβολιασμών, δηλαδή για τους πολίτες από 49 ετών και κάτω, που ήταν προγραμματισμένοι να αρχίσουν στα μέσα Απριλίου.

Εμβολιάστηκαν 25 εκατομμύρια

Συμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περισσότερα από 25 εκατομμύρια άτομα είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, 100 ημέρες μετά το πρώτο εμβόλιο.
Η κυβέρνηση είπε ότι σήμαινε ότι σχεδόν το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού είχε λάβει μία δόση, θέτοντας σε καλό δρόμο να ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς για τους άνω των 50 ετών έως την 15η Απριλίου.
"Αυτό το τελευταίο ορόσημο είναι ένα απίστευτο επίτευγμα - που αντιπροσωπεύει 25 εκατομμύρια λόγους για να είμαστε σίγουροι για το μέλλον καθώς ανοίγουμε προσεκτικά την κοινωνία", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης