Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαμαρτυρία αστυνομικών: Ζούμε μια απίστευτη στοχοποίηση τον τελευταίο καιρό με καθημερινές επιθέσεις

Διαμαρτυρία αστυνομικών: Ζούμε μια απίστευτη στοχοποίηση τον τελευταίο καιρό με καθημερινές επιθέσεις
«Ακραίες ομάδες διαχρονικά καίνε, σπάνε, ρημάζουν και εκτελούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και δυστυχώς δεν υπάρχει αυστηρό τιμωρητικό πλαίσιο» είπε ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης
Σχετικά Άρθρα

Μία συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης (17/3) μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), καταγγέλλοντας τη στοχοποίηση που, όπως υποστηρίζουν, υφίστανται τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες αστυνομικοί.
Αστυνομικοί που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν συνθήματα, όπως «Είμαστε εργαζόμενοι- Όχι αναλώσιμοι αριθμοί» αλλά κι ένα πανό με φωτογραφίες αστυνομικών να δέχονται επιθέσεις στη μία πλευρά και στην άλλη αστυνομικούς στα περσινά γεγονότα στον Έβρο, την προσφυγική κρίση κ.ά..

«Θέλουμε επιτέλους μία αστυνομία που θα ασχοληθεί με τον ρόλο της, που είναι η ασφάλεια του πολίτη και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, και όχι μία αστυνομία που θα χρησιμοποιείται για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα του τόπου και θα ρίχνεται στην πυρά όποτε υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

«Ζούμε μια απίστευτη στοχοποίηση τον τελευταίο καιρό με καθημερινές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουν γκαζάκια ακόμη και σε οικοδομές που διαμένουν αστυνομικοί.
Αυτή η στοχοποίηση δεν πρόκειται να σταματήσει όταν εκλεγμένοι βουλευτές από το βήμα της Βουλής μας αποκαλούν ”φασιστοειδή” και εγκληματίες.
Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αποφασίσουν τι αστυνομία θέλουν.
Ζητάμε να τοποθετηθούν οι κάμερες ώστε να ελεγχόμαστε, να υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό και να μην στοχοποιούνται με βίντεο όπως συμφέρει οι αστυνομικοί.
Ακραίες ομάδες διαχρονικά καίνε, σπάνε, ρημάζουν και εκτελούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και δυστυχώς δεν υπάρχει αυστηρό τιμωρητικό πλαίσιο» είπε ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης όπως μεταδίδει το thestival.gr.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση ψηφίσματος στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο ΥΜΑ-Θ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης