Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς η τεχνολογία πληρωμών θα τροφοδοτήσει την ανάκαμψη των ταξιδιών

tags :
Πώς η τεχνολογία πληρωμών θα τροφοδοτήσει την ανάκαμψη των ταξιδιών
Τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία και οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία πληρωμών

Η πανδημία αποδείχθηκε ότι ήταν ο καταλύτης για την προώθηση καινοτομιών στην τεχνολογία πληρωμών που απορρέουν από τη ζήτηση των πελατών.
Ο κλάδος αντιμετώπισε άνευ προηγουμένου αριθμό αιτημάτων επιστροφής χρημάτων. Και γνώρισε δραματικές αλλαγές στις προσδοκίες και τη συμπεριφορά των πελατών. Όπως για παράδειγμα, μικρότερα παράθυρα κρατήσεων.
Τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία και οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία πληρωμών για να προετοιμαστούν για την ανάκαμψη μετά το COVID-19. Καθώς και να προστατεύσουν τα έσοδα τους, αλλά και να μετατρέψουν τις πληρωμές σε κέρδη.
Ο πρωταρχικός στόχος των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων είναι η προστασία της ταμειακής τους ροής, η αύξηση των εσόδων και η μείωση του κόστους. Πώς αυτό επιτυγχάνεται;
Οι απαντήσεις είναι στην μελέτη των Edgar, Dunn & Company και Visa “Επαναπροσδιορισμός ταξιδιωτικών πληρωμών στην μετά-COVID-19 εποχή.

Η μελέτη αναφέρεται σε έξι βέλτιστες πρακτικές που οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να εφαρμόσουν. Με στόχο να μετριάσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

1.Εξασφαλίστε ένα ψηφιακό και άψογο ταξίδι για να καθησυχάσετε τους πελάτες

Η έρευνα δείχνει ότι ο ταξιδιώτης του μέλλοντος θα έχει περισσότερη ευαισθητοποίηση για την υγεία. Με τον ίδιο τρόπο που ο ταξιδιώτης μετά το 9/11 ήθελε περισσότερη ασφάλεια.
Για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, αυτό σημαίνει ότι οι ψηφιακές ταξιδιωτικές πληρωμές είναι το μέλλον.
Η έρευνα δείχνει ότι το 71% των ταξιδιωτικών πρακτόρων που εφαρμόζουν ήδη αλλαγές όπως οι ανέπαφοι κωδικοί QR και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ.

2.Αναπτύξτε νέες δυνατότητες πληρωμής για να αντιμετωπίσετε τις εξελισσόμενες απαιτήσεις και συμπεριφορές των πελατών, περιορίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο
Η πανδημία έχει ενισχύσει τη δημιουργία καινοτομιών πληρωμών που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των ανήσυχων πελατών. Και θα γίνει βέλτιστη πρακτική για τους ταξιδιωτικούς εμπόρους.
Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, διότι ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα στον ταξιδιωτικό κλάδο ήταν το κύμα επιστροφών χρημάτων.

3.Αξιοποιήστε τα δεδομένα πληρωμών σε επίπεδο συναλλαγής

Καθώς η συμπεριφορά των ταξιδιωτών αλλάζει και η αγορά γίνεται πιο ανταγωνιστική, ένας κρίσιμος παράγοντας για τις αεροπορικές εταιρείες και τα online πρακτορεία στη διατήρηση και αύξηση των ποσοστών μετατροπής θα είναι η συλλογή λεπτομερών δεδομένων πληρωμής.
Με γνώμονα τη βελτίωση των πελατών τους, την πρόληψη της απάτης και τη βελτίωση των ποσοστών αποδοχής συναλλαγών.

4.Αναπτύξτε λύσεις επανάληψης πληρωμής
Παρόλο που η λειτουργικότητα επανάληψης δεν είναι καινούργια, είναι τώρα μια αναδυόμενη τάση στον τομέα των ταξιδιών, καθώς η δημιουργία εσόδων είναι κρίσιμη για την οικονομική επιβίωση των φορέων.
Μια ομαλή λύση επανάληψης πληρωμών μειώνει την απογοήτευση των πελατών και δημιουργεί επιπλέον πωλήσεις που διαφορετικά θα είχαν χαθεί.

5.Αξιοποιήστε τον ισχυρό έλεγχο ταυτότητας πελατών (SCA) για προστασία και αύξηση εσόδων
Στην αρχή της πανδημίας, η εστίαση για τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις ήταν στις επιχειρησιακές πτυχές της διαχείρισης του υψηλού όγκου επιστροφών και αντιστροφών χρέωσης.
Το επίκεντρο έχει πλέον μετατοπιστεί στην εξασφάλιση των πωλήσεων και στη διατήρηση των ταμειακών ροών.

6.Επενδύστε στη σχέση σας με τους συνεργάτες πληρωμών σας
Η πανδημία COVID-19 ενίσχυσε το πόσο σημαντικό είναι για τους εμπόρους να έχουν ισχυρή σχέση με τoν πάροχο υπηρεσιών πληρωμών (PSP). Καθώς και τους αγοραστές τους. Ακόμη και να διαδώσουν τυχόν κίνδυνο σε διάφορους συνεργάτες πληρωμών.
Οι έμποροι ταξιδιών θεωρούν ότι οι σχέσεις με παρόχους πληρωμών είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση εσόδων, τη διαχείριση επιστροφών χρημάτων και τη μείωση της απάτης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης