Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

H Interamerican 12 χρόνια κοντά στην ActionAid με 1.095 ετήσιες αναδοχές παιδιών

tags :
H Interamerican 12 χρόνια κοντά στην ActionAid με 1.095 ετήσιες αναδοχές παιδιών
Συμπληρώνονται φέτος 12 χρόνια σταθερής συνεργασίας μεταξύ της INTERAMERICAN και της ActionAid
Συμπληρώνονται φέτος 12 χρόνια σταθερής συνεργασίας μεταξύ της INTERAMERICAN και της ActionAid, που βασίζεται στην υποστήριξη εκ μέρους της εταιρείας του προγράμματος «Αναδοχή της ΑctionAid».

Μέσα από το πρόγραμμα, η INTERAMERICAN έχει συνεισφέρει στις δράσεις του οργανισμού σε 17 χώρες και 37 κοινότητες στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Τα απολογιστικά στοιχεία της συνεργασίας είναι εντυπωσιακά: με τις αναδοχές που ανέλαβε και για το 2021 η εταιρεία, το σύνολο των ετησίων αναδοχών κατά τη 12ετία ανήλθε στις 1.095, συνολικής αξίας 289.080 ευρώ.
Φέτος, με την ενεργό συμμετοχή των διοικητικών τμημάτων και γραφείων πωλήσεων του εταιρικού δικτύου, η INTERAMERICAN ανέλαβε ακόμη 86 αναδοχές παιδιών, στο πλαίσιο του στόχου της ActionAid για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης, της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης. Με τις αναδοχές, η εταιρεία έχει συνεισφέρει στη διαρκή προσπάθεια του οργανισμού σε χώρες με μεγάλη υστέρηση του βιοτικού επιπέδου, της μόρφωσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για:

  • την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής, νερού και εκπαίδευσης  
  • την καταπολέμηση της φτώχειας με γνώμονα τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία
  • τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία
  • τη σωστή διαχείριση της γης και των φυσικών πόρων και την προστασία από την κλιματική κρίση
  • την αντιμετώπιση των καταστροφών από ακραία φυσικά φαινόμενα.

Μέσα από το πρόγραμμα Αναδοχής, η ActionAid δημιουργεί μια σχέση αλληλεγγύης του Αναδόχου με ένα παιδί που ζει σε μία πολύ υποβαθμισμένη περιοχή, αλλά και ευρύτερα, σχέση με την κοινότητα και τη χώρα στην οποία ζει το παιδί αυτό. Είναι αξιοσημείωτο ότι στελέχη της INTERAMERICAN έχουν συμμετάσχει σε αποστολές της ActionAid στη Ρουάντα και την Ουγκάντα, συνδράμοντας σε εθελοντικό έργο του οργανισμού τοπικά. Παράλληλα με τις Αναδοχές, η εταιρεία έχει συνδεθεί με το «Επίκεντρο», σημείο αναφοράς της ActionAid στον Κολωνό, παρέχοντας ασφάλιση στις εγκαταστάσεις του, ενώ στελέχη της συνεισφέρουν και στον εκπαιδευτικό τομέα, με παροχή βασικών γνώσεων για την ανάπτυξη εργασιακών δεξιοτήτων σε άτομα που προτείνει το «Επίκεντρο». Η INTERAMERICAN χορηγεί, επίσης, την ασφάλιση άλλων δύο εγκαταστάσεων: των κεντρικών γραφείων στην Αθήνα και του παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Hellas, αναφερόμενος στην υποστήριξη που παρέχει στον οργανισμό η εταιρεία, τονίζει: «Μετά από 12 χρόνια σταθερής συνεργασίας η INTERAMERICAN αποτελεί, πλέον, ένα συνοδοιπόρο της ActionAid στον αγώνα για έναν κόσμο πιο δίκαιο,  ενισχύοντας το έργο μας τόσο σε απομακρυσμένους τόπους του πλανήτη όσο και μέσα στην Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης