Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης για covid: Τα χειρότερα έρχονται - Ορθώς η Ελλάδα συνεχίζει με το εμβόλιο της AstraZeneca

Δερμιτζάκης για covid: Τα χειρότερα έρχονται - Ορθώς η Ελλάδα συνεχίζει με το εμβόλιο της AstraZeneca
Βλέπουμε συνεχώς αύξηση των κρουσμάτων και καμία αλλαγή στα μέτρα είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα

Την απαισιοδοξία του για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος και με αφορμή τη συζήτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ορθώς η Ελλάδα συνεχίζει τους εμβολιασμούς.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης έκανε λόγο για εντελώς αντιπαραγωγικό πολιτικό παιχνίδι γύρω από την AstraZeneca.
«Συνεχώς προκύπτουν στοιχεία τα οποία απορρίπτονται μετά» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να ηρεμήσει, υποστηρίζοντας ότι «οι αριθμοί περιστατικών με παρενέργειες είναι πολύ μακριά για να δικαιολογούν ακόμη και την ανησυχία, πόσο μάλλον και την αναστολή των εμβολιασμών».
Όπως είπε, ο ΕΜΑ και ο ΠΟΥ είχαν δώσει μια πρώτη εικόνα και άποψη που καθησύχαζε πλήρως, ενώ υπογράμμισε πως η δεύτερη εκτίμηση επί του εμβολίου, την οποία καλούνται να κάνουν δεν μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό.
«Επομένως η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το εμβόλιο της AstraZeneca αφού ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει έστω μια λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα παρενεργειών, οι αριθμοί είναι τόσο μικροί που κυμαίνονται στα επίπεδα των αλλεργικών αντιδράσεων» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος σχετικά με την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος.
Όπως είπε, βάσει δεδομένων τα χειρότερα έρχονται.
«Βλέπουμε συνεχώς αύξηση των κρουσμάτων, καμία αλλαγή στα μέτρα.
Πολύ πιθανό αυτές οι γιορτές που έγιναν στο διάστημα της Καθαράς Δευτέρας και πριν θα οδηγήσουν σε νέα έκρηξη από μόνες τους πέρα από αυτή που ήδη έρχεται και την βλέπουμε» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης