Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζωπύρωση covid στην Ινδία – Πάνω από 20.000 κρούσματα για 6η συνεχόμενη ημέρα

Αναζωπύρωση covid στην Ινδία – Πάνω από 20.000 κρούσματα για 6η συνεχόμενη ημέρα
Επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα
Αναζωπύρωση της επιδημίας του κορωνοϊού καταγράφεται στην Ινδία, όπου για 6η συνεχόμενη ημέρα καταγράφονται περισσότερα από 20.000 κρούσματα.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 24.492 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί, να ανέρχονται σε11.409.831.
Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν το επίπεδο των 20.000.
Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλοι 131 θάνατοι με το σύνολο των νεκρών να υπολογίζεται σε 158.856.
Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 223.432 (+4.170 σε σύγκριση με την προηγουμένη).

Επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αρχές αποφάσισαν να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.
Κατά την κυβέρνηση, η βασική αιτία για την αναζωπύρωση της επιδημίας είναι οι συναθροίσεις και το ότι πολλοί δεν εφαρμόζουν τη σύσταση για τη χρήση μάσκας.
Στο κρατίδιο της Μαχαράστρα, που πλήττεται περισσότερο, οι αρχές έδωσαν εντολή χθες Τρίτη 15/3 οι κινηματογράφοι, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να μειώσουν στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που θα υποδέχονται έως το τέλος του Μαρτίου, καθώς και να μειωθεί η προσέλευση κόσμου σε γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Επιπλέον, έχουν επιβάλλει τοπικά lockdown σε κάποιες περιοχές ενώ στο κρατίδιο της Γκουτζάρατ, αποφασίστηκε να μην επιτρέπεται η προσέλευση θεατών σε διεθνείς αγώνες κρίκετ, όπως αυτός ανάμεσα στην Ινδία και στην Αγγλία, μετά την έξαρση της πανδημίας.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, η Ινδία έχει εμβολιάσει σχεδόν 26 εκατ. ανθρώπους, έχοντας θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό 300 εκατομμυρίων πολιτών έως τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης