Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων
Για «επικίνδυνες διαστάσεις» στο ζήτημα των μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο κάνει λόγο η παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά"

Αντίθετη στο ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων, στην περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, δηλώνει η παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά", στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που κάνει λόγο για «αναμενόμενους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων» από πιθανή λειτουργία τους.
Η παράταξη της αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα, αναφέρει ότι διοίκηση της Περιφέρειας, με τη στάση της, «αποκάλυψε επικίνδυνες διαστάσεις» στο ζήτημα των μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο.

Η ανακοίνωση

«Η παράταξή μας, υποστηρίζει τη διαμαρτυρία του Δήμου Δέλτα, και δέχεται ότι οι αναμενόμενοι κίνδυνοι για την υγεία κατοίκων και εργαζομένων είναι τεράστιοι, ακόμη και σε οικισμούς που βρίσκονται σε απόσταση 10 και πλέον χιλιομέτρων.
Και αυτό γιατί είναι ευρέως αποδεκτό ότι η αποτέφρωση ιατρικών αποβλήτων αποτελεί μια σημαντική πηγή διαφυγής διοξινών, φουρανίων και βαρέων μετάλλων στην ατμόσφαιρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης