Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Το υπ.Εσωτερικών ζητά εξηγήσεις από την αστυνομία για την βία κατά γυναικών σε ολονυκτία

Βρετανία: Το υπ.Εσωτερικών ζητά εξηγήσεις από την αστυνομία για την βία κατά γυναικών σε ολονυκτία
Η ολονυκτία ήταν στη μνήμη μιας 33χρονης γυναίκας, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε από αστυνομικό
Σχετικά Άρθρα

Σε ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται επικίνδυνα εξελίσσεται η αστυνομική βία. Η αστυνομία του Λονδίνου καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη βίαιη επέμβασή της στην ολονυκτία που πραγματοποιήθηκε χθες (13/3) στη μνήμη μιας 33χρονης γυναίκας, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε πριν από μερικές ημέρες από αστυνομικό.
Η Βρετανίδα υφυπουργός Εσωτερικών Victoria Atkins μετά την οργή που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση φωτογραφιών που δείχνουν αστυνομικούς να τραβούν με τη βία κάποιες από τις συγκεντρωμένες γυναίκες αναγκάστηκε να παρέμβει και να ζητήσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη χρήση βίας από την αστυνομία.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν την αστυνομία να τραβά με τη βία αρκετές γυναίκες από την ολονυκτιά που πραγματοποιήθηκε στο Κλάπαμ Κόμον, κοντά στο σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή η Sarah Everard το βράδυ της 3ης Μαρτίου όταν επέστρεφε πεζή σπίτι της.
«Χθες το βράδυ οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ στενοχωρημένοι, τα συναισθήματα ήταν έντονα, όπως είναι απολύτως κατανοητό, και η αστυνομία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον υπουργό Εσωτερικών», τόνισε η Atkins μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.
Η εξαφάνιση και ο φόνος της 33χρονης γυναίκας, εγκλήματα για τα οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός αστυνομικού, ώθησαν πολλές γυναίκες να διηγηθούν ιστορίες για τους κινδύνους που έχουν αντιμετωπίσει όταν περπατούν μόνες τους τη νύκτα, ενώ έχει προκαλέσει και αγανάκτηση για την αποτυχία της αστυνομίας και ευρύτερα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης