Πολιτική

Χατζηδάκης: Δημιουργία ομάδας κρούσης για επιτάχυνση απονομής των συντάξεων – Μέχρι το Πάσχα η προκαταβολή των συντάξεων

Χατζηδάκης: Δημιουργία ομάδας κρούσης για επιτάχυνση απονομής των συντάξεων – Μέχρι το Πάσχα η προκαταβολή των συντάξεων

Οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 155.000, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη

Σύντομα η υποβολή των συντάξεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ θα δημιουργηθεί ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα για να επιταχυνθεί η απονομή τους, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις και προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα για να «τρέξει» ταχύτερα η απονομή των συντάξεων και μάλιστα, σύντομα θα πάνε στη Βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.
Ακόμη, ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Προκαταβολές συντάξεων

Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τους δικαιούχους να κάνουν την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης έως τις 31 Μαρτίου, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι εν λόγω συντάξεις μέχρι το Πάσχα.
Σημείωσε ότι μέχρι το Σάββατο 12/3 είχαν κατατεθεί 16.000 αιτήσεις.

Οι εκκρεμείς συντάξεις

Οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 155.000, σύμφωνα με τον υπουργό.
Από αυτές, οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Άτλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.

Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας

Για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, προκειμένου να μην χρειάζεται οι άνθρωποι να περνάνε ξανά από τις επιτροπές, εφόσον οι γιατροί πιστοποιούν ότι κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης