Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνεκπαίδευση με τη δύναμη κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Eisenhower»

Συνεκπαίδευση με τη δύναμη κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Eisenhower»
H φρεγάτα ΨΑΡΑ έχει ενσωματωθεί ως πλήρες οργανικό μέλος στη δύναμη κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου
Σχετικά Άρθρα


Σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών αντικειμένων θα υλοποιηθεί κατά τον πλου του αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ.
Προς το σκοπό αυτό, η φρεγάτα ΨΑΡΑ έχει ενσωματωθεί ως πλήρες οργανικό μέλος στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) ενώ από πλευράς ελλληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχουν επιπλέον στη συνεκπαίδευση δύο υποβρύχια και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν αντικείμενα αεροναυτικών επιχειρήσεων, καθώς και άλλα σύνθετα αντικείμενα στο πλαίσιο τόσο της συνοδείας και υποστήριξης ενός πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου, όσο και εκπαίδευσης σε επιχειρησιακές και τακτικές διαδικασίες σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Ενίσχυση της διαλειτουργικότητας

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πέραν της επαύξησης του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, θα αυξήσει και την διαλειτουργικότητα αυτών σε διασυμμαχικό επίπεδο.
«Η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω αποστολή αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)], ενώ η εντατική συμμετοχή τους σε συνέργειες αυτού του είδους παράγει συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα ειδικά σε ό,τι αφορά στη διασφάλιση των θαλασσίων οδών επικοινωνίας στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, άρα και στην εμπέδωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνος σταθερότητας και ασφάλειας σε αυτήν την πολύ σημαντική περιοχή», καταλήγει η ανακοινωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης