Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νίκος Νικολάου: Ποτέ δεν έχω προσβάλει κανέναν - Πρόκειται για πρόστυχα «μέσα ενημέρωσης»

Νίκος Νικολάου: Ποτέ δεν έχω προσβάλει κανέναν - Πρόκειται για πρόστυχα «μέσα ενημέρωσης»
Παρελθόν από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποτελεί ο ηθοποιός Νίκος Νικολάου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού
Σχετικά Άρθρα

Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, έδωσε ο ηθοποιός Νίκος Νικολάου μετά την απομάκρυνση του από το  ΚΘΒΕ .
Στη σημερινή (12/3) δήλωσή του ο ηθοποιός αναφέρει:
«Απαντώντας εχθές στον κύριο υφυπουργό, του δήλωσα ότι, αν και είναι αδιανόητο σε κράτος δικαίου να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση άθλια δημοσιεύματα που σπιλώνουν υπολήψεις, αν μου ζητηθεί θα αποχωρήσω από τη θέση του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ.
Εκτιμώ ιδιαιτέρως ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού δεν υπέκυψε στις κραυγές και δε μου το ζήτησε.
Η αποχή από τα καθήκοντα μου, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, ήταν εξαρχής αυτονόητη από πλευράς μου, ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης του υπουργείου ή του ΚΘΒΕ, προκειμένου να απαντήσω απερίσπαστος στους συκοφάντες», επεσήμανε χαρακτηριστικά  ο ηθοποιός.
Σε χθεσινή (11/3) του ανακοίνωση ο ηθοποιός διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει αμφισβήτηση της εντιμότητάς του, ενώ επισημαίνει ότι ο ίδιος αγνοεί οποιαδήποτε καταγγελία και κανείς δεν τον έχει ενημερώσει σχετικά.
Προειδοποιεί με νομική αντίδραση κατά όποιου επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά του, ενώ και ο ίδιος θέτει εαυτόν στη διάθεση κάθε αρμοδίου «αν βεβαίως υφίστανται οι υποτιθέμενες “καταγγελίες”».
«Σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου, ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά», δηλώνει ο ηθοποιός Νίκος Νικολάου.

Η δήλωση του κ. Νικολάου έχει ως εξής:

«Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που με εμπλέκουν αόριστα σε υπόθεση “σεξουαλικής παρενόχλησης”.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου, ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε θα επιτρέψω να συμβεί τώρα.
Ποτέ δεν έχω προσβάλλει, ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή.
Αγνοώ παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας, καθώς κανείς δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου.
Δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όποιος επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά μου, καλυπτόμενος πίσω από αόριστες δήθεν “πληροφορίες”, θα κληθεί άμεσα να αποδείξει τα λεγόμενά του ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση.
Είμαι στην διάθεση κάθε αρμοδίου για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις μου ζητηθούν, αν βεβαίως υφίστανται οι υποτιθέμενες “καταγγελίες”, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και του θεσμούς του Κράτους Δικαίου.
Αυτοί που επέλεξαν εμένα για να παίξουν παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα, καθώς και τα άθλια μέσα που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την ζωή και τη τιμή ανθρώπων για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από κλικ στα χυδαία τους δημοσιεύματα, έκαναν μεγάλο λάθος.
Η καθαρότητα της διαδρομής μου και η εντιμότητά μου δε θα επιτρέψω να αμφισβητηθούν. Πέραν της όποιας καλλιτεχνικής αξίας των πεπραγμένων μου, το προσωπικό μου ήθος συνιστά την παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στο χώρο του θεάτρου και στην οικογένειά μου».

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το bankingnews:

Τέλος ο Νικολάου από το ΚΘΒΕ

Παρελθόν από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποτελεί ο ηθοποιός Νίκος Νικολάου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ζητώντας του να παράσχει εντός της ημέρας, εγγράφως και δημοσίως απαντήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρονταν για τον κ. Νικολάου σε δημοσίευμα της 10ης Μαρτίου, έλαβε σχετική επιστολή
Σε κάθε περίπτωση, η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος.
Προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευομένων φορέων του.
Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, το Υπουργείο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την πρώτη στιγμή.
Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του, ή να προκύψει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, δεν μπορεί το ΚΘΒΕ να λειτουργεί στη σκιά δημοσιευμάτων κι αντεγκλήσεων.
«Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, για την άμεση και μέχρι νεωτέρας αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Νίκου Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης