Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άφησε το Harvard αλλά σήμερα είναι... δισεκατομμυριούχος - Η ιστορία του Bom Kim της Coupang

Άφησε το Harvard αλλά σήμερα είναι... δισεκατομμυριούχος - Η ιστορία του Bom Kim της Coupang
Η μετοχή της Coupang σημείωσε άλμα 41% στην «πρεμιέρα» (11/3) της, ενώ η περιουσία του ιδρυτή της Bom Kim φτάνει πλέον τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Δισεκατομμυριούχος έγινε ο ιδρυτής του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου από τη Νότια Κορέα Coupang, η οποία πέρασε το κατώφλι του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Η μετοχή της Coupang σημείωσε άλμα 41% στην «πρεμιέρα» της, ενώ η περιουσία του ιδρυτή της Bom Kim φτάνει πλέον τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία Coupang συχνά θυμίζει και συγκρίνεται με την Amazon αλλά αφορά την Νότια Κορέα γράφει το BBC.
Παρότι η Coupang παραμένει ζημιογόνος η πανδημία έδωσε ώθηση στο online shopping και ως αποτέλεσμα είδε τον τζίρο της να διπλασιάζεται (2020).

Ποιος είναι ο Bom Kim

Ενώ γεννήθηκε στη Σεούλ, ο ιδρυτής της εταιρείας μετακόμισε στις ΗΠΑ, όταν πήγαινε στο γυμνάσιο και πήρε την αμερικανική υπηκοότητα.
Αφότου εγκατέλειψε το MBA του στο Harvard, επέστρεψε στη Νότια Κορέα και ίδρυσε την Coupang το 2010.
Η εταιρεία έχει επεκτείνει σημαντικά τις παραδόσεις της, προσφέροντας παράδοση μίας ημέρας με την υπηρεσία Rocket Delivery. Παράλληλα, επενδύει και σε νέες αγορές, όπως το delivery φαγητού και οι υπηρεσίες streaming.
Ωστόσο, η εταιρεία έχει δεχτεί κριτική μετά από αναφορές για θανάτους ντελιβεράδων και άλλων εργαζομένων που φέρεται να εργάζονται υπερβολικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης