Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελίες Kurz για παζάρια στη διανομή εμβολίων στην ΕΕ – Δεν γίνεται δίκαιη κατανομή

Καταγγελίες Kurz για παζάρια στη διανομή εμβολίων στην ΕΕ – Δεν γίνεται δίκαιη κατανομή
Εάν εγκριθούν το ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο, θα τα παράξουμε είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας
Σχετικά Άρθρα

Σε καταγγελίες για παζάρια εντός της ΕΕ όσον αφορά τη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα 12/3 ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η Κομισιόν.
Ο Kurz τόνισε ότι οι δόσεις των εμβολίων δεν κατανέμονται δίκαια στα κράτη-μέλη της ΕΕ και ανάλογα με τον πληθυσμό τους, όπως είχε συμφωνηθεί, αναφέροντας πως έγιναν πρόσθετες συμφωνίες και ένα «παζάρι» ανάμεσα σε κράτη – μέλη και των φαρμακοβιομηχανιών.
Επιπλέον, ο καγκελάριος της Αυστρίας διεμήνυσε πως σε περίπτωση που οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές εγκρίνουν το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, τότε θα προσπαθήσει «να διαθέσει τις παραγωγικές ικανότητες εγχώριων εταιρειών για την παραγωγή ρωσικών ή κινέζικων εμβολίων, όπως και εμβολίων άλλων χωρών».
Σημειώνεται πως ο Kurz είναι από τους Ευρωπαίους ηγέτες που επικρίνουν σφόδρα τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου για καθυστερήσεις στην έγκριση εμβολίων τη στιγμή που άλλες χώρες προχωρούν ταχύτερα και πιο αποφασιστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης