Υγεία & Χρηστικά Νέα

Credit Agricole: Eνδυναμώνεται η θέση της Ελλάδας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων - Ποιο το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί που θα παρουσιάσει σε Merkel και Hollande ο Σαμαράς για να κερδίσει τη 2ετή παράταση του Μνημονίου...

Credit Agricole: Eνδυναμώνεται η θέση της Ελλάδας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων - Ποιο το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί που θα παρουσιάσει σε Merkel και Hollande ο Σαμαράς για να κερδίσει τη 2ετή παράταση του Μνημονίου...
Ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της προβλέπει στην τελευταία έκθεσή της η Credit Agricole, ενώ σήμερα ξεκινά το πλέον κρίσιμο διήμερο επαφών του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
Σήμερα ο κ. Σαμαράς συναντάται στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μerkel ενώ αύριο Σάββατο θα βρεθεί στο Παρίσι, για επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο Fr. Ηοllande.
Για τη θέση της αυτή η Credit Αgricole επικαλείται τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον ελληνικό προϋπολογισμό και τα οποία δείχνουν σαφή βελτίωση.
Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο προκειμένου να πείσει τους εταίρους της πως παραμένει πιστή στην τήρηση των δεσμεύσεών της για δημοσιονομική προσαρμογή και υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σχολιάζει ο οίκος στην έκθεσή του.
Παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας, συνεχίζει η Credit Agricole, τα τελευταία στοιχεία για τον ελληνικό προϋπολογισμό επιβεβαιώνουν πως η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου που έχει τεθεί για το 2012.
"Τα έσοδα του προϋπολογισμού μπορεί να ήταν κατώτερα του στόχου κατά 2,8 δισ. ευρώ, αλλά και η μείωση των δαπανών εμφανίστηκε μικρότερη κατά 4,4 δισ. ευρώ έναντι του στόχου", εξηγεί ο οίκος και προσθέτει: Το έλλειμμα του προϋπολογισμού ανήλθε στα 13,2 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις.
Η βελτίωση του ελληνικού προϋπολογισμού, σημειώνει ο οίκος, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τον κ. Σαμαρά, ενόψει των δύο κρίσιμων συναντήσεών του σήμερα και αύριο, όπου θα θέσει επί τάπητος το αίτημα για 2ετή παράταση του Μνημονίου.
Ωστόσο, η Credit Agricole προειδοποιεί πως οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να ασκούν μεγάλες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, προτού ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης