Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ύφεση 2,9% στο ΑΕΠ τον Ιανουάριο - Μικρότερη των εκτιμήσεων

Βρετανία: Ύφεση 2,9% στο ΑΕΠ τον Ιανουάριο - Μικρότερη των εκτιμήσεων
Η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 9,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους
Με ρυθμό μικρότερο των εκτιμήσεων συρρικνώθηκε η οικονομία της Βρετανίας τον Ιανουάριο, κατά 2,9%, καθώς η χώρα επέστρεψε σε lockdown.
Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν μείωση 4,9%.
Το ΑΕΠ της Βρετανίας είναι πιθανό να συρρικνωθεί κατά 4% το πρώτο τρίμηνο του 2021, κυρίως λόγω του τελευταίου lockdown.
«Η οικονομία δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα τον Ιανουάριο, αν και μικρότεροαπό ό, τι αναμενόταν, με το λιανικό εμπόριο, τα εστιατόρια, τα σχολεία και τα κομμωτήρια να επηρεάζονται από το τελευταίο lockdown», δήλωσε ο Jonathan Athow, επιστήμονας του Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
«Η μεταποίηση σημείωσε επίσης την πρώτη της πτώση από τον Απρίλιο με την κατασκευή αυτοκινήτων να μειώνεται σημαντικά. Ωστόσο, οι αυξήσεις στις υπηρεσίες υγείας τόσο από την κυκλοφορία εμβολίων όσο και από τα αυξημένα τεστ, αντιστάθμισαν εν μέρει τις μειώσεις σε άλλες βιομηχανίες».
Η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά 1,7% τους τρεις μήνες έως τον Ιανουάριο, ρυθμό χαμηλότερο από τη μέση πρόβλεψη συρρίκνωσης της τάξης 2,5% στη δημοσκόπηση του Reuters.
Η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 9,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης