Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Έρευνα για νέα μετάλλαξη που συνδέεται με ταξίδια στην Αντίγκουα

Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Έρευνα για νέα μετάλλαξη που συνδέεται με ταξίδια στην Αντίγκουα
Η αγγλική υγειονομική αρχή είπε ότι η παραλλαγή, γνωστή ως VUI-202103/01, θεωρήθηκε ως παραλλαγή υπό διερεύνηση στις 4 Μαρτίου, αφότου δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στη νοτιοανατολική Αγγλία
Σχετικά Άρθρα
Η Δημόσια Αρχή Υγείας της Αγγλίας (PHE) ανέφερε σήμερα (11/3) πως μια νέα παραλλαγή κορωνοϊού ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία σε δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αντίγκουα, προσθέτοντας ότι έχει κάποια κοινά γνωρίσματα με άλλες, όμως δεν θα κατηγοριοποιηθεί ως παραλλαγή ειδικού ενδιαφέροντος προς το παρόν.
Η αγγλική υγειονομική αρχή είπε ότι η παραλλαγή, γνωστή ως VUI-202103/01, θεωρήθηκε ως παραλλαγή υπό διερεύνηση στις 4 Μαρτίου, αφότου δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στη νοτιοανατολική Αγγλία, σε άτομα που είχαν προσφάτως ταξιδέψει στην Αντίγκουα.
«Η παραλλαγή περιλαμβάνει τις μεταλλάξεις στην ακίδα E484K και N501Y, που σχετίζονται συνήθως με Παραλλαγές Ειδικού Ενδιαφέροντος (Variants of Concern-VOC), εντούτοις δεν παρουσιάζει συγκεκριμένες απαλοιφές, που θα οδηγούσαν στο να οριστεί ως VOC», τονίζει σε μια ανακοίνωση η PHE.

Από 30% έως 100% πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη

Την ίδια ώρα περισσότερο θανατηφόρα από 30% έως 100% θεωρείται η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο, οπότε και εντοπίστηκε.
Σύμφωνα με ερευνητές, η παραλλαγή του κορωνοϊού B.1.1.7 είναι υψηλής μεταδοτικότητας, ενώ διαθέτει και υψηλότερα ποσοστά θνητότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης