Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Σύσταση προς τις κεντρικές τράπεζες να μην προχωρήσουν σε αιφνίδια αύξηση των επιτοκίων

ΔΝΤ: Σύσταση προς τις κεντρικές τράπεζες να μην προχωρήσουν σε αιφνίδια αύξηση των επιτοκίων

Το Ταμείο προτρέπει τις κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν τη χαλαρή νομισματική πολιτική καθώς το «πακέτο Biden» στις ΗΠΑ αναμένεται να ωφελήσει τις περισσότερες χώρες

Σχετικά Άρθρα
Σύσταση προς τις κεντρικές τράπεζες να μην προχωρήσουν σε αιφνίδια αύξηση των επιτοκίων και «σύσφιξη» των συνθηκών χρηματοδότησης των οικονομιών που θα μπορούσαν να μεταδοθούν στις αναδυόμενες αγορές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Πέμπτη 11 Μαρτίου, καθώς το πακέτο μέτρων τόνωσης που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ ύψους 1,9 τρισ. δολ. αναμένεται να ωφελήσει τις περισσότερες χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ανάπτυξη έως 6%

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Gerry Rice δήλωσε σε τακτική ενημέρωση ότι οι πρόδρομες προβλέψεις του Ταμείου δείχνουν ότι το πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε την Τετάρτη (10/3) στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας κατά 5% έως 6% σε διάστημα τριών ετών, αλλά απαιτείται περισσότερη ανάλυση των στοιχείων για να καταλήξει στην πρόβλεψή του.
Ωστόσο, το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρηματοδότησης σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος αιφνίδιου περιορισμού της έως τώρα χαλαρής νομισματικής πολιτικής γεγονός το οποίο «πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά», πρόσθεσε ο Rice.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης