Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Eurobank, Ελλάκτωρ και Lamda ψάχνει την έκτη ανοδική

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Eurobank, Ελλάκτωρ και Lamda ψάχνει την έκτη ανοδική
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Όπως αναφέρουν και οι αναλυτές οι επιχειρηματικές εξελίξεις, οι εκδόσεις ομολόγων αλλά και τα αποτελέσματα θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών. Έχουμε 5 συνεχόμενες ανοδικές και ψάχνουμε την 6η. Μπορούμε, γιατί όχι; Επιλεκτικές κινήσεις αναμένονται και σήμερα.

Έχουμε το ομόλογο της ΔΕΗ και παίρνει σειρά η Motor Oil, με το δικό της το ομόλογο να προορίζεται για την ελληνική αγορά ομολόγων. Έχουμε αποτελέσματα Eurobank και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Έχουμε μέρισμα από την Autohellas στα ίδια επίπεδα με αυτά της χρήσης 2019. Παρά την πανδημία δηλαδή, διατηρεί το ίδιο μέρισμα.

Έχουμε επίσης τις επιχειρηματικές εξελίξεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ και στο θέμα του Ελληνικού που αφορά τη Lamda, έχουμε κάποιες σημαντικές κινήσεις. Το άνοιγμα της αγοράς είναι ανοδικό και προς τις 850 μονάδες. Πρωταγωνιστεί η Eurobank, η Ελλλάκτωρ και η Lamda. Η μεταβλητότητα θα είναι και πάλι παρούσα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι εξελίξεις με τους «Ολλανδούς» να αποχωρούν από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και να επικεντρώνονται στην Ελλάκτωρ, δίνει νέα ανοδική κίνηση στη μετοχή με την τιμή να προσεγγίζει τα 1,70 ευρώ. Ακολουθεί και η μετοχή της Reds.

EUROBANK: H Merit στο πρωινό της σχόλιο αναφέρει: Καλή η εικόνα των αποτελεσμάτων αλλά καλύτερο το guidance της διοίκησης για το 2021 και 2022. Λαμβάνοντας υπόψη τo guidance της διοίκησης και εκτός νέου απροόπτου, πιστεύουμε ότι η Eurobank δεν θα χρειαστεί να προβεί σε ΑΜΚ.

Η διοίκηση εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα ανέλθουν περίπου στα 0,10 ευρώ (371 εκατ. ευρώ) το 2021 και στα 0,15 ευρώ (556 εκατ. ευρώ) το 2022, με την απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων περίπου στο 7% το 2021 και στο 10% το 2022. Επίσης, εκτιμά ότι η οργανική αύξηση του δείκτη κεφαλαίων άνω των 100 μ.β. ετησίως από το 2022 ανοίγει το δρόμο για τη διανομή μερίσματος από το 2023 και ότι το 20% από τα δάνεια της πανδημίας αναμένεται να γίνουν μη εξυπηρετούμενα (900 εκατ. ευρώ).

Η τράπεζα προγραμματίζει νέα τιτλοποίηση ΜΕΑ ύψους περίπου 3,3 δισ. ευρώ (85% δάνεια σε νοικοκυριά, 15% σε επιχειρήσεις) με την κωδική ονομασία «Mexico», η οποία λαμβανομένων υπόψη και των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19, θα οδηγήσει στη μείωση του δείκτη των ΜΕΑ στο 9% το 2021 και στο 6% το 2022 από 14% το 2020, προσεγγίζοντας έτσι τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στο +4,3% η μετοχή και στα 0,6780 ευρώ.

LAMDA: Για να δούμε πότε θα μπει σε τροχιά αυτό το εμβληματικό έργο. Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, ενισχύουν την επενδυτική ψυχολογία και οδηγούν τη μετοχή προς τα 7,20 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζουν και σήμερα οι αγοραστές.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα και οι λόγοι που μας έχουν κάνει να την παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να υπάρχουν. Βέβαια πλέον η μετοχή είναι πάνω από τα 2 ευρώ, έχει απόδοση πολύ καλύτερη έναντι άλλων και είναι κοντά σε μία μεγάλη αντίσταση. Τη διατηρούμε στις επιλογές μας αλλά δε θα αυξάναμε θέσεις. Βέβαια, αν σπάσει τα 2,10 ευρώ, τότε μπορεί να δούμε άλλα νούμερα. Καλή η μόχλευση και καλή η σχέση p/bv.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην κατηγορία «Επιχειρήσεις», ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Στάθης Ταυρίδης, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στις τελευταίες συνεδριάσεις περί αύξησης κεφαλαίου και μάλιστα με παραίτηση των παλαιών μετόχων.

Επιπλέον σημείωσε πως τα αποτελέσματα χρήσης 2020 γυρίζουν σε θετικά τα ίδια κεφάλαια και η διοίκηση θα αιτηθεί την έξοδο της μετοχής από την κατηγορία της επιτήρησης. Η μετοχή έχει 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και μάλιστα ο όγκος στις τελευταίες αυξήθηκε σημαντικά. Λόγω της πίεσης χάθηκε όλη η άνοδος που είχε από την αρχή του έτους. Υπενθυμίζουμε πως η προσδοκία εξόδου από την επιτήρηση και η καλή πορεία των αποτελεσμάτων ήταν οι λόγοι που η στήλη έχει βάλει τη μετοχή στις επιλογές της για το 2021 με τιμή 0,32 ευρώ.

Θα πούμε πως μία αύξηση κεφαλαίου δε θα τη βλέπαμε με αρνητική προσέγγιση, αλλά όχι με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Ωστόσο, αφού η διοίκηση επίσημα το διαψεύδει δεν έχουμε λόγο να μην το δεχθούμε.

LOGISMOS: Συνεχίζει ανοδικά και με όγκο κάτι λιγότερο από 3 χιλ. τεμάχια είναι στα 1,10 ευρώ.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Στα 2 ευρώ άνοιξε η μετοχή. Δε βλέπουμε πωλητές στα πρώτα λεπτά.

CENTRIC: Νέα ανοδική κίνηση και πάνω από τα 0,24 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Πάει και πάλι να δοκιμάσει τη διάσπαση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης