Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Φώτης Κοκοτός: Πιστεύω ότι φέτος θα υπάρξει έκρηξη αφίξεων από την Αμερική

tags :
Φώτης Κοκοτός: Πιστεύω ότι φέτος θα υπάρξει έκρηξη αφίξεων από την Αμερική
Ο Φώτης Κοκοτός εκτιμά ότι οι Αμερικανοί είναι άνθρωποι που ταξιδεύουν και γι' αυτό αναμένεται μεγάλη αύξηση της ζήτησης
Για τις προκλήσεις της νέας τουριστικής σεζόν, καθώς και για τους παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία της καλοκαιρινής περιόδου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o μελετητής και ξενοδόχος, Φώτης Κοκοτός, κάνοντας ταυτόχρονα έναν απολογισμό της περσινής χρονιάς.
«Ξεκινάμε από το μηδέν. Καλά πήγαμε πέρυσι, ωστόσο ο πελάτης έχει κοντινή μνήμη και δεν θα έλεγα ότι θα βασίσει τις φετινές του επιλογές σε σχέση με ό,τι έγινε πέρυσι. Ήταν μία πάρα πολύ ιδιαίτερη χρονιά. Αν δεν έχεις πάει καλά, οι πελάτες φέτος το έχουν ξεχάσει. Γενικά συμβαίνει αυτό. Θα το θυμάστε και σε άλλες περιπτώσεις. Σε έναν προορισμό όπως η Αίγυπτος να γίνεται μια τρομοκρατική ενέργεια και την επόμενη χρονιά να πηγαίνουν οι πελάτες. Με το που γίνει το κακό, αμέσως ένας προορισμός χάνει, αλλά αμέσως αναπληρώνει τις απώλειες. Είναι λίγο παράξενο πώς δουλεύει αυτό στον τουρισμό ιδιαίτερα κι έτσι θα έλεγα ότι φέτος ξεκινάμε με αυτά που γίνονται τώρα. Αν τώρα πάμε καλά με τα εμβόλια και με τη διαχείριση της τωρινής κρίσης, όπως αποτυπώνεται στις ΜΕΘ, νομίζω ότι θα πάμε πολύ καλά. Κι ένας παραπάνω λόγος για να το πιστεύω είναι ότι έχουμε ξεκινήσει πολύ σωστά με τις διακρατικές συμφωνίες με το Ισραήλ, ελπίζω σύντομα με τη Ρωσία και με άλλες χώρες που είναι πολύ μπροστά στον εμβολιασμό κι έτσι να είμαστε ηγήτορες και να μην ακολουθούμε», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας.
«Είμαστε στο σημείο που δεχόμαστε μεν κρατήσεις, έχουν ανοίξει τα συστήματα, αλλά ακόμη έχουμε αμφιβολίες αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και τα τρία ξενοδοχεία. Αυτό δείχνει ότι ακόμα και στην αγορά πολυτελείας υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες, πόσω μάλλον στο σύνολο της τουριστικής οικονομίας», τονίζει ο Φώτης Κοκοτός.
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλη έκρηξη από την Αμερική γιατί πέρυσι ήταν μηδενική η ροή και είναι άνθρωποι που ταξιδεύουν οι Αμερικάνοι και πιστεύω ότι θα έχουμε πάρα πολύ καλή κίνηση. Σίγουρα για το β’ εξάμηνο θα πάνε καλά τα πράγματα. Για το α’ εξάμηνο, Μάιο και Ιούνιο δηλαδή, αν καταφέρουμε να φέρουμε τους Ρώσους, θα σωθεί ο Μάιος, αν καταφέρουμε να ανοίξουμε για τις γιορτές τους μετά το Πάσχα», καταλήγει ο επιχειρηματίας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90169

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης