Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τα κατάφερε και χωρίς τις τράπεζες – Πέμπτη ανοδική με πολλούς πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τα κατάφερε και χωρίς τις τράπεζες – Πέμπτη ανοδική με πολλούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφερε και σήμερα το ΧΑ και μάλλον το έδειχνε από το πρωί. Μία ξαφνική κίνηση που πήγε όλες τις τράπεζες στο -4% προβλημάτισε αρκετά. Δε μπόρεσαν να γυρίσουν οι τράπεζες, αλλά μπόρεσε το ΧΑ και έτσι έκλεισε για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση με άνοδο.

Οι λεγόμενες «εφεδρείες» έβαλαν πλάτη αλλά υπήρχαν και πληροφορίες που έβαλαν κάποιες μετοχές στο επίκεντρο. Φυσικά και ξεχώρισε η Ελλάκτωρ με το δυνατό +14%, αλλά τράβηξε τα βλέμματα και ο πάμφθηνος ΑΔΜΗΕ και η νέα άνοδος της Jumbo. Ωραία κίνηση από Lamda και ΟΠΑΠ. Πάτησε τα 20 ευρώ ο ΟΛΠ.

Υστέρησαν οι τράπεζες, αλλά είναι και λογικές και απολύτως δικαιολογημένες κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ είχαν γράψει νέο υψηλό, κοντά έφτασε και η ΑΛΦΑ. Καλή η κίνηση των εν λόγω μετοχών στις τελευταίες 15-20 συνεδριάσεις. Η ΑΛΦΑ συμπλήρωσε τρεις πτωτικές. Βέβαια, φαίνεται πως χωρίς τις τράπεζες, η… ομάδα «χωλαίνει». Να μην πούμε που κινούνται σήμερα τα ξένα, γιατί θα απογοητευτούμε πάλι…

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις βλέπουμε σημάδια αφύπνισης. Μικρά ακόμα, αλλά υπάρχουν. Έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί η στήλη θεωρεί πως υπάρχουν πολλές μετοχές σε αυτήν την κατηγορία πολύ φθηνές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όλα τα βλέμματα πάνω της η μετοχή, λόγω των πληροφοριών για πώληση της συμμετοχής των «Ολλανδών» στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προκειμένου να επικεντρωθούν στη συγκεκριμένη. Με το χρήμα που θα μαζέψουν μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά τον όμιλο. Βέβαια, η μεγάλη βοήθεια θα είναι μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Αλλά νομίζουμε πως η αύξηση εδώ είναι απαραίτητα και πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 50 εκατ. ευρώ που είχε προταθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Στο +14,29% και στα 1,60 ευρώ με όγκο πάνω από 1,6 εκατ. τεμάχια. Στο +8,2% η Reds.

TRADE: Δηλαδή η κα Λάτση, η οποία πούλησε Lamda στα 5,50 ευρώ περίπου θα αγοράσει ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα υψηλά 13 ετών; Η ΛΑΜΔΑ πήγε σήμερα πάνω από τα 7 ευρώ. Θυμίζουμε πως υψηλό έχει η ΓΕΚΤΕΡΝΑ το 2008 στα 14 ευρώ περίπου.

ΑΔΜΗΕ: Επιτέλους! Τι άλλο να πούμε; Χαμός τόσο καιρό στην ενέργεια, αλλά η συγκεκριμένη αδιαφορούσε. Τεράστιος όγκος σήμερα. Για να δούμε θα είναι η αρχή του τέλους της απαξίωσης; Στα 2,61 ευρώ και στο +5,45% με μεγάλο όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.

JUMBO: Κλειστά λέει τα καταστήματα και ανεβαίνει η Jumbo! Ναι, θαύμα παιδιά, που με τέτοια καταστροφή θα βγάλει δεκάδες εκατομμύρια κέρδη, δίνει μερίσματα και είναι αδάνειστη. Δε σας παραξενεύουν άλλες που δε ξέρουν που χρωστάνε και έχουν να δώσουν μέρισμα από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, η Jumbo σας πείραξε.

Αγαπημένη μετοχή της στήλης, μας έδωσε κατά την περίοδο της κρίσης γρήγορη έξοδο στα 17 ευρώ και μετά αρκετές φορές το trade 15 ευρώ με 17 ευρώ. Συσσώρευσε καιρό και τώρα κάνει κίνηση. Θα πούμε πως και πάλι βάζουμε στόχο για έξοδο επίπεδα από 17 έως 17,5 ευρώ. Στα 15,88 ευρώ και στο +3,2% με όγκο 489 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Στις επιλογές της στήλης για το 2021 και θα πούμε πως ήταν στα 0,6020 ευρώ όταν δημοσιεύσαμε τις επιλογές και γρήγορα είχε πάει στα 0,71 ευρώ. Γύρισε με χαρακηριστική ευκολία και ξαναπήγε πάλι με ευκολία. Υψηλό σήμερα στα 0,71 ευρώ και κλείσιμο στα 0,6990 ευρώ. Οι βραχυπρόθεσμοι επομένως έχουν μία καλή απόδοση, όσοι θέλουν να παραμείνουν βλέπουμε τον επόμενο στόχο λίγο πάνω από τα 0,80 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Θα χρειαστεί δύναμη για να φύγει από τα 1,50 ευρώ και αργότερα από τα 1,70 ευρώ. Αλλά το μηνιαίο γράφημα είναι από αυτά που λέμε πιο πάνω ότι μας κάνουν να αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να κάνουμε σκέψεις για πιο ψηλά.

INTRALOT: Μεθοδικές οι κινήσεις των αγοραστών στις τελευταίες συνεδριάσεις. Χωρίς να προκαλούν απορροφούν την προσφορά.

ΜΗΝΙΑΙΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ: Είναι κάποια γραφήματα μετοχών που αν βάλεις το μηνιαίο και αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη, βλέπεις κάτι περιθώρια ανόδου που λες ότι είναι αδύνατο να συμβούν. Αν όμως η οικονομία της χώρας μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αύριο θα έχουμε θέμα στο site για τις φήμες που υπάρχουν, καθώς υπήρχαν πολλά ερωτήματα στη στήλη. Διαψεύδονται πάντως κατηγορηματικά για να σας δώσουμε μία γεύση. Στα 0,3280 ευρώ και στο -3,53% πάλι με μεγάλο όγκο.

CENTRIC: Φάνηκε από την προσυνεδρίαση. Στα 0,2360 ευρώ και στο +4,42% με όγκο 123 χιλ. τεμάχια.

REVOIL: Στα 1,15 ευρώ καις το +5,50% με 37 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Πάνω από τα 0,40 ευρώ και σήμερα οι μετοχή. Ουσιαστικά είναι σε καλό δρόμο για την ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης. Θα ανοίξει το δρόμο για καλή κίνηση. Στα 0,4150 ευρώ και στο +1,97% με 28 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

ΥΑΛΚΟ: Με όγκο 61 χιλ. τεμάχια παρακαλώ… Στο -14%, αλλά κάποιος αγόρασε αρκετά κομμάτια.

LOGISMOS: Υψηλά σχεδόν 13 ετών για τη μετοχή. Χαμηλός βέβαια ο όγκος και απόσταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Σε εταιρείες με αποτίμηση 4-5 εκατ. ευρώ είναι εύκολες τέτοιες κινήσεις. Λόγω επιχειρηματικής δραστηριότητας και κίνησης άλλης μετοχής, πάει η σκέψη μας στο διαδικτυακό στοίχημα… Σε απανωτές δημοπρασίες για να κλείσει τελικά στα 1,06 ευρώ και στο +16,67% με 14 χιλ. τεμάχια. Χωρίς τα σημερινά από την αρχή του έτους έχει όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης