Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ναύπλιο: Παρήγγειλαν κινητά και παρέλαβαν... άδεια κουτιά χυμού - Εξιχνιάστηκαν είκοσι απάτες

Ναύπλιο: Παρήγγειλαν κινητά και παρέλαβαν... άδεια κουτιά χυμού - Εξιχνιάστηκαν είκοσι απάτες
Οι κατηγορούμενοι δημιουργούσαν ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων αναρτούσαν αγγελίες πώλησης ειδών ρουχισμού και κινητών τηλεφώνων, σε δελεαστικές τιμές
Σχετικά Άρθρα

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών εξιχνίασαν περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, ενώ για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρεις άνδρες, ηλικίας 27, 32 και 49 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία γυναίκα 26 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη με υπολογιστή, που περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό τους.

Πως έστηναν το κόλπο

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες του τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, οι κατηγορούμενοι δημιουργούσαν ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων αναρτούσαν αγγελίες πώλησης ειδών ρουχισμού και κινητών τηλεφώνων, σε δελεαστικές τιμές.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι παθόντες πλήρωναν το αντίτιμο των παραγγελιών τους μέσω ταχυδρομικής επιταγής, ως αντικαταβολή, με αποτέλεσμα πρώτα να πληρώνουν και μετά να αντιλαμβάνονται την σε βάρος τους απάτη, καθώς στα δέματα υπήρχαν ευτελούς αξίας ενδύματα ή χάρτινες συσκευασίες χυμών, προσομοιάζοντας το σχήμα των κινητών τηλεφώνων.
Στο πλαίσιο των ερευνών για την δράση των κατηγορούμενων προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι είχαν διαπράξει, από το Δεκέμβριο του 2018 έως και τον περασμένο Νοέμβριο, 21 περιπτώσεις απατών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τεσσάρων ατόμων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης