Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η διοίκηση της Folli Follie «κλείνει το μάτι στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο!

Η διοίκηση της Folli Follie «κλείνει το μάτι στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο!
Το κρίσιμο ζήτημα του ειδικού εντολοδόχου για την Folli Follie
Σχετικά Άρθρα

Στον… αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η σημερινή 10/3/2021 κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli - Follie που θα κρίνει τη μετάβασή της στη μετά εποχή της οικογένειας Κουτσολιούτσου.
Η διορισμένη σημερινή διοίκηση της εταιρείας, με δικαστική απόφαση και με αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς «άφησε» την πλειοψηφία της ΓΣ στα χέρια της Οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Παγιδεύτηκαν;

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από έγκριτους νομικούς κύκλους, η σημερινή διοίκηση πιθανόν να «παγιδεύτηκε» από νομικούς οι οποίοι από αμέλεια ή από σκοπιμότητα δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή το δικαίωμα του Ειδικού Εντολοδόχου, ο οποίος με δικαστική απόφαση θα μπορούσε να πάρει θέση στη σημερινή γενική συνέλευση έχοντας στη κατοχή του το ποσοστό των μετοχών της οικογένειας που να σημειωθεί ανέρχεται στο 35%.
Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση η διοίκηση της Folli Follie λένε ότι θα ενεργοποιήσει το δικαίωμα του Ειδικού Εντολοδόχου μετά τη σημερινή γενική συνέλευση ενώ νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο Ειδικός Εντολοδόχος θα έπρεπε να δώσει το παρόν στην τρέχουσα ΓΣ δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο για τη μετάβαση από την αμαρτωλή εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου στη νέα εταιρεία που ο βασικός ρόλος θα ανήκει στους πιστωτές δηλαδή στην ομάδα ομολογιούχων.
Πάντως οι μέτοχοι που θα παραβρεθούν σήμερα στη ΓΣ θα αναμένουν τον εκπρόσωπο του Δημήτρη Κουτσολιούτσο για τo ποια θα είναι η στάση του έναντι στο σχέδιο της διοίκησης.
Στην περίπτωση όμως που οι νομικοί της εταιρείας είχαν ενεργοποιήσει το καθεστώς του Ειδικού Εντολοδόχου δεν θα ήταν αναγκαία η στάση του υποδίκου Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Το μοναδικό θέμα

Η πρόσκληση της διοίκησης του κ Γεώργιου Σαμίου προς τους μετόχους για τη συμμετοχή του στη γενική συνέλευση έχει ως μοναδικό θέμα συζήτησης.
Είναι η έγκριση από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης - Μεταβίβασης Επιχείρησης της Εταιρείας βάσει των άρθρων 99 επ. και106δ του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007).
Η πλειοψηφία των μετόχων θα κληθεί να δώσει εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων εν γένει των πράξεων και ενεργειών σε εκτέλεση της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης.
Στην ανακοίνωση- πρόσκληση αναφέρεται ότι σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης πλειοψηφίας θα γίνει Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021και ώρα 12.00 μ.μ. στα γραφεία της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης