Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ακρίτα: «Ζούμε σε ένα Άουσβιτς» - Οργισμένη αντίδραση από το Ισραηλιτικό Συμβούλιο: «Ντροπή της»

Ακρίτα: «Ζούμε σε ένα Άουσβιτς» - Οργισμένη αντίδραση από το Ισραηλιτικό Συμβούλιο: «Ντροπή της»
Οι Έλληνες Εβραίοι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος, αναφέρει το ΚΙΣ με αφορμή το άρθρο της Ακρίτα
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αποδοκιμασία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος προκάλεσε αναφορά της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα στο Άουσβιτς, όταν παραλλήλισε τις συνθήκες που βιώνει η σημερινή Ελλάδα.

Ειδικότερα, το ΚΙΣ κάνει λόγο για ανυπόστατο παραλληλισμό «των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα».
«Γιατί στο Άουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν... Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή... γιατί στο Άουσβιτς η ζωή είχε χάσει κάθε αξία… γιατί ο άνθρωπος είχε χάσει την ανθρωπιά του... γιατί στο Άουσβιτς επικρατούσε μόνο η απανθρωπιά... γιατί στο Άουσβιτς η κάπνα των κρεματόριων απλωνόταν στον ουρανό και η στάχτη της ανθρώπινης σάρκας σκέπαζε τη γη... γιατί στο Άουσβιτς εξοντώθηκαν 1.500.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα να φωνάξουν “Πονάω ρε ...”», σημειώνει το ΚΙΣ.
«Οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, το ΚΙΣ αναφέρει στην ανακοίνωση:

Μόνο ντροπή προκαλεί η αναφορά της κας Έλενας Ακρίτα σε σχετικό άρθρο της
«...Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων».
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα.
Γιατί στο Άουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν...
Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή... γιατί στο Άουσβιτς η ζωή είχε χάσει κάθε αξία… γιατί ο άνθρωπος είχε χάσει την ανθρωπιά του... γιατί στο Άουσβιτς επικρατούσε μόνο η απανθρωπιά... γιατί στο Άουσβιτς η κάπνα των κρεματόριων απλωνόταν στον ουρανό και η στάχτη της ανθρώπινης σάρκας σκέπαζε τη γη... γιατί στο Άουσβιτς εξοντώθηκαν 1.500.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα να φωνάξουν «Πονάω ρε ...».
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας.
EwClJJtXIAM9GJS.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης