Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η οικογένεια Agnelli εξαγόρασε το 24% της Louboutin έναντι 541 εκατ. ευρώ

Η οικογένεια Agnelli εξαγόρασε το 24% της Louboutin έναντι 541 εκατ. ευρώ

Στην οικογένεια Agnelli το 24% της Louboutin

Σε συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού στη γαλλική εταιρεία παπουτσιών και τσαντών, Louboutin, ήρθε η ιταλική οικογένεια των Agnelli, έναντι 541 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία holding της οικογένειας, Exor, ανακοίνωσε ότι αποκτά ποσοστό συμμετοχής 24% και βλέπει δυναμική ανάπτυξης για το brand στην Κίνα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η Exor θα διορίσει δύο στελέχη στο επταμελές δ.σ. της Louboutin.
Υπό την ηγεσία του John Elkann, η επενδυτική εταιρεία της οικογένειας Agnelli έχει διαφοροποιήσει τις επενδύσεις της τα τελευταία χρόνια καθώς οι ιδρυτές της Fiat Chrysler επεκτείνονται πέραν της βιομηχανίας αυτοκινήτου.
Η σύνδεση με τη Louboutin, γνωστή για τις κόκκινες σόλες των παπουτσιών της, έρχεται μετά από την επένδυση 80 εκατ. ευρώ της Exor στην κινεζική luxury εταιρεία, Shang Xia.
Η Louboutin ιδρύθηκε το 1991, και πλέον έχει 150 καταστήματα σε 30 χώρες.
Η οικογένεια των Agnelli ελέγχει το 53% της Exor μέσω μιας ξεχωριστής holding εταιρείας που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Fiat, Giovanni Agnelli, που περιλαμβάνει δεκάδες απογόνους του ως επενδυτές.
Ήδη ελέγχει την Ferrari, την ποδοσφαιρική ομάδα Juventus, και την αντασφαλιστική PartnerRe, καθώς και ποσοστό στη Stellantis NV, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler με την PSA Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης