Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαμεσολάβηση βουλευτών του CDU προκειμένου να αγοραστούν μάσκες από συγκεκριμένες εταιρίες

Διαμεσολάβηση βουλευτών του CDU προκειμένου να αγοραστούν μάσκες από συγκεκριμένες εταιρίες
Σκάνδαλο στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας 
Σχετικά Άρθρα

Υπόθεση διαμεσολάβησης δύο βουλευτών προκειμένου να αγοραστούν προστατευτικές μάσκες από συγκεκριμένες εταιρίες για την ομοσπονδιακή και για κρατιδιακές κυβερνήσεις προκαλεί τριγμούς στην Χριστιανική Ένωση της Γερμανίας.
Ο Nikolas Löbel από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) παραδέχθηκε ότι η εταιρία του έλαβε 250.000 ευρώ από εταιρίες στην Βάδη – Βυρτεμβέργη, στο Μανχάιμ και στην Χαϊδελβέργη προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα τους.

Η παραίτηση

Σήμερα (8/3) υπό το βάρος έντονης κριτικής, ανακοίνωσε την άμεση παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Χθες, Κυριακή (7/3), το βράδυ είχε δηλώσει ότι σκόπευε να παραμείνει στην Μπούντεσταγκ έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2021 και να μην θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του.
Σε δεύτερη ανάλογη περίπτωση, ο βουλευτής του αδελφού κόμματος του CDU στην Βαυαρία, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Georg Nüsslein ελέγχεται για δωροδοκία και δωροληψία, καθώς η εταιρία του εισέπραξε περίπου 650.000 ευρώ προκειμένου η ομοσπονδιακή και η βαυαρική κυβέρνηση να παραγγείλουν μάσκες από συγκεκριμένο κατασκευαστή.
Ο Georg Nüsslein αρνείται τις κατηγορίες και υπέβαλε την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του CSU, ωστόσο ανακοίνωσε αρχικά ότι δεν σκόπευε να εγκαταλείψει την βουλευτική έδρα του.
Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός του CSU ζήτησε από τους δύο βουλευτές να παραδώσουν άμεσα την εντολή τους και να δωρίσουν τα χρήματα που κέρδισαν.
Την παραίτησή τους έχει ζητήσει και ο αρχηγός του CDU σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης