Διεθνή

Μυστήριο με τη συντριβή του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή στον δισεκατομμυριούχο Olivier Dassault

Μυστήριο με τη συντριβή του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή στον δισεκατομμυριούχο Olivier Dassault
Ο Dassault λάτρης των αεροπλάνων – και ο ίδιος ήταν πιλότος – γεννήθηκε μέσα σε αυτά αφού η οικογένειά του με την Dassault Aviation group είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής αεροπλάνων εδώ και 70 χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Σοκ στη Γαλλία από τον θάνατο του Olivier Dassault, γόνου της γνωστής οικογένειας του μεγιστάνα Serge Dassault.
Οι Αρχές της Γαλλίας διέταξαν έρευνα για ακούσια ανθρωποκτονία προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος κοντά στη Ντοβίλ της βορειοδυτικής Γαλλίας.
Από την συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και ο πιλότος.

Πως έγινε το μοιραίο

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», τα πτερύγια κάποιου από τους έλικες του ελικοπτέρου φαίνεται ότι χτύπησαν τα κλαδιά ενός δέντρου, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, όπως αποφάνθηκε πηγή κοντά στην έρευνα.
«Αποχαιρετώ τον «ηγέτης της βιομηχανίας, τον πολιτικό αλλά και τον επίτιμο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεών μας που δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την πατρίδα του», δήλωσε σε μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
Πατέρας τριών παιδιών ο Dassault λάτρης των αεροπλάνων – και ο ίδιος ήταν πιλότος – γεννήθηκε μέσα σε αυτά αφού η οικογένειά του με την Dassault Aviation group είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής αεροπλάνων εδώ και 70 χρόνια.

Με περιουσία με 7,3 δισεκ. δολάρια

Ο Olivier Dassault, εκλεγόταν βουλευτής από το 2002.
Ήταν το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Serge Dassault τα οποία κληρονόμησαν την αμύθητη περιουσία του όταν εκείνος πέθανε το 2018.
Η περιουσία του ανερχόταν σε 7,3 δισεκ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.
Ο παππούς του Marcel Dassault, είχε ιδρύσει την φημισμένη ομώνυμη εταιρεία αεροναυπηγικής το 1929, που κατασκευάζει τα φημισμένα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.
O Dassault θεωρείται ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μαζί με τους δύο αδελφούς και την αδερφή του.
Παραιτήθηκε από το ρόλο του στο διοικητικό συμβούλιο της Dassault λόγω του πολιτικού του ρόλου για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης