Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Σύντομα θα κυριαρχήσουν οι μεταλλάξεις στην Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Σύντομα θα κυριαρχήσουν οι μεταλλάξεις στην Ελλάδα
Τα εμβόλια ενδέχεται να μην τις καλύπτουν υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως σύντομα οι νέες παραλλάξεις του ιού – κυρίως η βρετανική και η νοτιοαφρικανική – θα κυριαρχήσουν στην Ελλάδα διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος.
«Η πραγματικότητα είναι ότι η εικόνα έχει αλλάξει.
Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι μια εύκολη εβδομάδα και ότι αυτοί οι σκληροί – τώρα πια – αριθμοί θα αρχίσουν να επηρεάζονται» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος ερωτηθείς για τις δύο κύριες παραλλάξεις του ιού – τη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική, οι οποίες έχουν εντοπιστεί και στην Ελλάδα -, εκτίμησε ότι αυτές θα κυριαρχήσουν.
«Είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν.
Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, τώρα και στο μέλλον» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος, αναφέροντας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι σε αυτές τις μεταλλάξεις, πως το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μιας εκ των δύο παραλλάξεων κατά 50%.
«Αυτό αντιρροπείται είτε με καινούριο εμβόλιο είτε με ταχύ εμβολιασμό κα μικρή διασπορά της νόσου στο ενδιάμεσο» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης