Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Η αστυνομική βία εκπορεύεται από πολιτική εντολή

Αχτσιόγλου: Η αστυνομική βία εκπορεύεται από πολιτική εντολή
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρατηρούμε γεγονότα όξυνσης της αστυνομικής αυθαιρεσίας είπε η κα.Αχτσιόγλου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρατηρούμε γεγονότα όξυνσης της αστυνομικής αυθαιρεσίας, η οποία εκπορεύεται από συγκεκριμένη πολιτική εντολή» διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στα όσα εκτυλίχθηκαν χθες Κυριακή 7/3 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.
«Είδαμε άλλο ένα περιστατικό ακραίας και απρόκλητης βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών, οι οποίοι απλά είχαν βγει για να πάρουν αέρα, μέσα στους φοβερούς περιορισμούς που ζούμε όλοι.
Δεν πρόκειται περί ενός μεμονωμένου περιστατικού.
Υπάρχει πολιτική ευθύνη, γιατί τέτοια γεγονότα έχουν πυκνώσει σε πολλές γειτονιές της Αθήνας τον τελευταίο καιρό.
Η ασυδοσία και η αυθαιρεσία συγκεκριμένων θυλάκων της αστυνομίας - δεν μπαίνουν όλοι οι εργαζόμενοί της στο ίδιο καλάθι - εκπορεύεται από μία πολιτική εντολή, προφανώς του κ. Χρυσοχοΐδη» υποστήριξε μιλώντας στο Mega η κα.Αχτσιόγλου.
Υπενθυμίζοντας ανάλογα περιστατικά (εισβολή στην οικία Ινδαρέ, επιθέσεις στη νεολαία, εισβολή σε κινηματογράφο) επισήμανε ότι «όταν υπάρχει μία διαρκής κάλυψη ενός αρμόδιου υπουργού, αντικειμενικά, στο τέλος η ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό».
«Υπάρχει μία ενορχηστρωμένη δράση και θα έπρεπε ο πρωθυπουργός, αν δεν την επιδοκιμάζει, να έχει επιρρίψει την ευθύνη στον αρμόδιο υπουργό ή και να τον παραιτήσει» είπε η κα.Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «η έξαρση της καταστολής συνδέεται και με μία προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και έχουν να κάνουν με την κατάσταση της πανδημίας και της οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης