Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελληνική Αστυνομία για συγκέντρωση υπέρ Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας: Έγιναν 29 προσαγωγές

Ελληνική Αστυνομία για συγκέντρωση υπέρ Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας: Έγιναν 29 προσαγωγές
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 29 άτομα
Σχετικά Άρθρα

Σε 29 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/3 στο κέντρο της Αθήνας.
Επιπλέον, έγινε μια σύλληψη στο Κάτω Χαλάνδρι όπου πραγματοποιήθηκε παρόμοια συγκέντρωση.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, συγκεντρώθηκαν 200 περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων και «οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση», κάτι που έκαναν επίσης και στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.
Σημειώνεται ότι από την Αστυνομία έγινε χρήση χημικών και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα «Αίαντας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

"Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της "συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα" και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.
Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.
Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.
Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο".

Σύλληψη στο Κάτω Χαλάνδρι

Στο Κάτω Χαλάνδρι συνελήφθη στις 11:00 το πρωί μια νεαρή γυναίκα, στην πλατεία Χίου, όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, ενώ στο σημείο είναι και η λαϊκή αγορά.
Η γυναίκα, σύμφωνα με την επίσημη θέση της αστυνομίας, κατηγορείται για «βία κατά υπαλλήλου και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης