Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύπατη Αρμοστεία για πριγκίπισσα Latifa: Δεν έχουμε λάβει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι ζωντανή

Ύπατη Αρμοστεία για πριγκίπισσα Latifa: Δεν έχουμε λάβει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι ζωντανή
Οικείοι της μετέδωσαν βίντεο στα οποία η ίδια λέει ότι είναι κλειδωμένη σε μια «έπαυλη που έχει μετατραπεί σε φυλακή» με σφραγισμένα παράθυρα
Σχετικά Άρθρα

Η Ύπατη Αρμοστεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα «δεν έχει ακόμα» λάβει στοιχεία ότι βρίσκεται εν ζωή η πριγκίπισσα Latifa, κόρη του ηγεμόνα του Ντουμπάι, που λέει ότι κρατείται παρά τη θέλησή της και φοβάται για τη ζωή της, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αρμοστείας.
«Όχι, όχι ακόμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα η επικοινωνία 

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας και των αντιπροσώπων των Εμιράτων στη Γενεύη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν στις 19 Φεβρουαρίου 2021 ότι ζήτησαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι είναι εν ζωή η 35χρονη πριγκίπισσα.
Η ίδια είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να αποδράσει με σκάφος από αυτή την πόλη-κράτος στον Κόλπο το 2018, πριν μεταφερθεί και πάλι πίσω στο εμιράτο.
Οικείοι της μετέδωσαν βίντεο στα οποία η ίδια λέει ότι είναι κλειδωμένη σε μια «έπαυλη που έχει μετατραπεί σε φυλακή» με σφραγισμένα παράθυρα και υπό αστυνομική φρούρηση. Δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον νεότερα από εκείνη.
Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα βίντεο μαγνητοσκοπήθηκαν περίπου ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης