Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι ύστερα το σεισμό των 8,1 Ρίχτερ

Νέα Ζηλανδία: Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι ύστερα το σεισμό των 8,1 Ρίχτερ
Ήρθη η εντολή για κατεπείγουσα απομάκρυνση από παραθαλάσσιες περιοχές
Σχετικά Άρθρα

Τη λήξη του συναγερμού που είχε σημάνει για τον κίνδυνο τσουνάμι με κύματα ύψους 3 μέτρων ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της Νέας Ζηλανδίας.
Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας ήρε την εντολή κατεπείγουσας απομάκρυνσης από παραθαλάσσιες περιοχές εξαιτίας του κινδύνου να χτυπηθούν από τσουνάμι, διαβεβαιώνοντας ότι «τα μεγαλύτερα κύματα πέρασαν», έπειτα από ακολουθία τριών ισχυρών σεισμών με τον ισχυρότερο να μετράται στα 8,1 Ρίχτερ.
«Όλοι οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μπορούν πλέον να επιστρέψουν», διαβεβαίωσε η υπηρεσία, η οποία νωρίτερα είχε ζητήσει από δεκάδες χιλιάδες πολίτες να σπεύσουν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και στην ενδοχώρα του Βόρειου Νησιού.
Το τσουνάμι προκάλεσε ο τρίτος και ισχυρότερος από τους σεισμούς (7,2, 7,4 και 8,1 βαθμών) που σημειώθηκαν κοντά στα απομακρυσμένα και ακατοίκητα νησιά Κερμαντέκ, χωρίς πάντως να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς στη Νέα Ζηλανδία.

Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι

Νωρίτερα και υπό το φόβο ενός μεγάλου τσουνάμι, χιλιάδες κάτοικοι της ανατολικής ακτής του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κινήθηκαν προς περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο, προς την ενδοχώρα.
Παράλληλα, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας της Ωκεανίας, το Όκλαντ, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από τρεις αλλεπάλληλους ισχυρούς σεισμούς (7,2, 7,4 και 8,1 βαθμών) στα ανοιχτά, που οδήγησαν στην έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι.
Εργαζόμενοι, φοιτητές και κάτοικοι περιοχών όπως το Northland και το Bay of Plenty, με τη συνδρομή λειτουργών της πολιτικής προστασίας, έφυγαν μαζικά από τις εστίες τους.
Επίσης, εκδόθηκε προειδοποίηση για όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές γύρω από το Auckland, πόλη 1,7 εκατ. κατοίκων, και συστήθηκε στους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την ακτογραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης