Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Στόχος των μέτρων ο περιορισμός της κινητικότητας – Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ

Πελώνη: Στόχος των μέτρων ο περιορισμός της κινητικότητας – Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ
Σήμερα ξεπερνάμε τον συμβολικό αριθμό του 1 εκατομμυρίου δόσεων υποστήριξε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι ο στόχος των νέων μέτρων είναι ο περιορισμός της κινητικότητας διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία επεσήμανε πως το ΕΣΥ τελεί υπό ασφυκτική πίεση.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κα.Πελώνη ανέφερε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς στην Ελλάδα.
«Σήμερα ξεπερνάμε τον συμβολικό αριθμό του 1.000.000 δόσεων.
Που σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα που περνάει χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια.
Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα.
Θετικό είναι και το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένονται αυξημένες παραδόσεις εμβολίων καθώς η εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις για τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. δόσεις» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα «εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και χωρίς σημαντικές απώλειες εμβολίων γεγονός που την κατατάσσει στις καλύτερες του κόσμου».

Ανησυχητική έξαρση

«Δυστυχώς όπως συμβαίνει - σε πολύ μεγαλύτερες βέβαια διαστάσεις σε άλλες χώρες - την ώρα αυτή παρατηρείται ανησυχητική έξαρση της πανδημίας σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.
Και αυτό εξαιτίας κυρίως των μεταλλάξεων που ήδη κυκλοφορούν και έχουν μεγάλη μεταδοτικότητα.
Παρατηρείται μάλιστα όλο και πιο συχνά το φαινόμενο να διασωληνώνονται πιο νέοι άνθρωποι, παρόλο που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Κανείς, λοιπόν - όπως τόνισε ο πρωθυπουργός - δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος.
Και βέβαια ο καθένας να μην ξεχνά ότι μπορεί να μεταδίδει γύρω του τον κορωνοϊό, βάζοντας τους υπόλοιπους σε νέες δοκιμασίες» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία αναφερόμενη στα νέα μέτρα, επεσήμανε ότι «από σήμερα το πρωί η κυβέρνηση τροποποίησε τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποτροπή της διασποράς».
«Στόχος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας που - όπως αποδεικνύεται - αποτελεί βασική αιτία διασποράς.
Ανάμεσα στ' άλλα η μετακίνηση για την προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης (κωδικός 2), επιτρέπεται μόνο εντός οικείου Δήμου είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο της κατοικίας.
Το ίδιο ισχύει και την μετάβαση στις τράπεζες (κωδικός 3).
Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο ζώο (κωδικός 6) γίνονται αποκλειστικά με τα πόδια ή ποδήλατο.
Οι μετακινήσεις για παροχή βοήθειας (κωδικός 4) θα ελέγχονται πιο αυστηρά» επεσήμανε η κα.Πελώνη

Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ

Πάντως, όσον αφορά στην κατάσταση στο ΕΣΥ, η κα. Πελώνη τόνισε πως «η νέα έξαρση της πανδημίας έχει προκαλέσει ασφυκτική πίεση στο Σύστημα Υγείας και ειδικότερα στα νοσοκομεία της Αττικής».
«Στις τελευταίες 20 ημέρες, έχουν προστεθεί 491 απλές κλίνες Covid, φτάνοντας τις 2.122 και 90 κλίνες Μ.Ε.Θ. Covid φτάνοντας στις 319 (δηλαδή αύξηση 40%), ενώ ετοιμάζονται επιπλέον κλίνες για τις αμέσως επόμενες μέρες.
Παρόλα αυτά, στην Αττική η πίεση που δέχεται το Ε.Σ.Υ. είναι πολύ μεγάλη και γι' αυτό το Σύστημα περνά από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας, στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε πλήρη ανάπτυξη.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από την αρχή της κρίσης και εφαρμόστηκε σε ένα βαθμό τον περασμένο Νοέμβριο στη Βόρεια Ελλάδα» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία απηύθυνε έκκληση να «προσέξουμε λοιπόν όλοι ακόμη περισσότερο έτσι ώστε τα μέτρα αυτά να καταστούν σύντομα απολύτως αχρείαστα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης