Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει τα υψηλά έτους με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει τα υψηλά έτους με τις τράπεζες και πάλι στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με καλή άνοδο. Ο γερμανικός DAX «χτυπάει» νέα ιστορικά υψηλά. Έτσι παρά τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη και ειδικά στις τράπεζες, το ΧΑ έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την άνοδο και να κινηθεί προς τα υψηλά έτους. Τα σενάρια για αυστηρό lockdown ίσως να μας επηρεάσουν όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

Στις τράπεζες και σε επιλεγμένες μετοχές και πάλι τα βλέμματα. Η αγορά άνοιξε με ισχυρή άνοδο και πάνω από τις 820 μονάδες. Καλός ο τζίρος στα πρώτα λεπτά κυρίως λόγω των τοποθετήσεων στις τράπεζες. Δυνατή κίνηση από τις τράπεζες. Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μέσα στην ημέρα λόγω της ισχυρής ανόδου των τελευταίων ημερών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο τραπεζικός δείκτης κοντά στις 530 μονάδες. Κοντά στα υψηλά έτους. Μεγάλος ο όγκος των πωλητών στην Alpha Bank στα 0,95 ευρώ αλλά τα πήραν με ευκολία τα κομμάτια οι αγοραστές. Νέα υψηλά εννοείται για Eurobank, κινείται προς τα 2,30 ευρώ η Εθνική. Πάνω από τα 0,80 ευρώ η Πειραιώς, η οποία συνεχίζει να υποαποδίδει.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έχοντας κάνει μία διόρθωση και μία συσσώρευση από τα πρόσφατα υψηλά του, νομίζουμε πως πλησιάζει η ώρα για μία νέα κίνηση. Λίγο κάτω από τα 13 ευρώ η διαπραγμάτευση της μετοχής.

AUTOHELLAS: Θα λέγαμε πως είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα, αλλά κυρίως από την πορεία των ταμειακών ροών. Η καθαρή θέση έχει επηρεαστεί προφανώς από την αποτίμηση της Aegean. Το ταμείο δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της αεροπορικής και με παραπάνω κεφάλαια από την αναλογία. Δηλαδή να πάρει από τα αδιάθετα ή αν δοθεί κάποια σχετική δυνατότητα.

Η μετάθεση της ημερομηνίας της ενημέρωσης των αναλυτών μάλλον θα πρέπει να τη συνδέσουμε με την αύξηση. Η ενημέρωση δηλαδή θα γίνει κάποιες μέρες μετά τη γενική συνέλευση της Aegean. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται μέρισμα, αλλά αυτό θα ανακοινωθεί πριν τη γενική συνέλευση της Autohellas. Το κρίσιμο είναι τι θα γίνει με τον τουρισμό στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Καλά τα νέα από ΗΠΑ αναφορικά με την επιβολή δασμών. Χωρίς δασμούς η Ελλάδα ανακοίνωσε η εταιρεία. Στα 2 ευρώ η μετοχή.

SHORT SELLING: Ανακοινώθηκαν νέες μειώσεις στις ανοικτές θέσεις από το γνωστό fund, οι οποίες όμως δείχνουν πως η ανακοίνωση έγινε με αρκετή καθυστέρηση. Ίσως έχει να κάνει με κάποιες φήμες ότι το fund λόγω μεγάλων ζημιών έχει περιορίσει τη δραστηριότητά του. Η στήλη προσπάθησε να μάθει πριν λίγες μέρες επίσημα, αλλά το fund αρνήθηκε να σχολιάσει. Για να δούμε αν θα υπάρξει κάποιο πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

JUMBO: Μετά τη χθεσινή άνοδο υποχωρεί λίγο η μετοχή με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η πορεία των πωλήσεων των Φεβρουάριο είναι μάλλον προεξοφλημένη. Τι να περιμέναμε δηλαδή; Ούτε καρναβάλια, ούτε απόκριες και πολλά καταστήματα κλειστά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δείχνει πως βρίσκει ξανά το βηματισμό της μετά τη διόρθωση από τα ψηλά. Στα 3,95 ευρώ και στο +2,07% με χαμηλό όγκο. Η αποτίμηση στα 172 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Παραμένει αδιάφορη και αρκετά υποτιμημένη. Ακόμα δεν έχουμε και νέα για την υπόθεση του νερού και το τίμημα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μικρή καθυστέρηση στην είσπραξη του υπόλοιπου τιμήματος, αλλά το ταμπλό δείχνει πως ο πωλητής υπάρχει ακόμα και με κάθε ευκαιρία δίνει κομμάτια κοντά στα 1,40 ευρώ.

ΚΛΜ: Συνεχίζουν να βγαίνουν και εδώ κομμάτια.

ΕΛΤΟΝ: Πάει πάλι προς τη σημαντική αντίσταση των 1,44 ευρώ. Για να δούμε αν θα μπορέσουν αυτή τη φορά οι αγοραστές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης