Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξη - Η σημασία του Στόχου #5

tags :
Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξη - Η σημασία του Στόχου #5
Εκδήλωση την Πέμπτη από το CSR HELLAS και την INTERAMERICAN

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης:
η σημασία του Στόχου #5
Εκδήλωση την Πέμπτη από το CSR HELLAS και την INTERAMERICAN

Πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 25 χρόνια μετά τη διακήρυξη και την Πλατφόρμα Δράσης του Πεκίνου και έναν χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας του COVID-19; Η δεκαετία που ξεκίνησε, είναι η δεκαετία της δράσης για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030. Είναι η δεκαετία της βιωσιμότητας με ίσες ευκαιρίες και συμπερίληψη. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω!
Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης, ενώ υπογραμμίζεται η σημασία της ανταπόκρισης όλων στους 17 Στόχους (Sustainable Development Goals) του ΟΗΕ: επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Το CSR HELLAS και η INTERAMERICAN ανοίγουν τον διάλογο σχετικά με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης #5 στο νέο περιβάλλον, καλώντας επιχειρήσεις και ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή, θεματική εκδήλωση που διοργανώνεται την Πέμπτη 4 Μαρτίου (4 - 5:30 μ.μ.), με τίτλο «Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης:
Η σημασία του Στόχου #5», με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.
Παράλληλα, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα αναπτυχθεί διάλογος και με το «μέλλον» - τα νέα παιδιά και αυριανούς ηγέτες, που έλαβαν μέρος με εργασίες και βραβεύθηκαν γι’ αυτές, στο πλαίσιο 5ου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής».
Ο Στόχος 5 και η Ισότητα των Φύλων στον χώρο εργασίας είχε τεθεί ως θέμα του Διαγωνισμού, που είχαν υποστηρίξει χορηγικά οι εταιρείες Aegean, Chipita, INTERAMERICAN και ΤΙΤΑΝ.

Κατά την εκδήλωση για τη συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη σημασία του Στόχου 5 θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

-Ποιες είναι και πώς επιδρούν οι ισότητες και οι ανισότητες στον χώρο εργασίας;
-Καταρρίπτοντας στερεότυπα και αναγνωρίζοντας προκαταλήψεις: ποιος είναι ο ρόλος των επιχειρήσεων ως συμπεριληπτικών εργοδοτών (inclusive employers);
-Διαφορετικότητα, ανάπτυξη και φύλο εργαζομένων: πώς προσεγγίζουν τον Στόχο 5 οι επιχειρήσεις;

Στη συζήτηση, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, συμμετέχουν οι Μαρία Συρεγγέλα (Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια), Γιάννης Καντώρος (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN), Ιουλία Τσέτη (Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της UNI-PHARMA PHARMACEUTICAL LABORATORIES S.A., Πρόεδρος Δ.Σ GLOBAL COMPACT NETWORK HELLAS), Στέλλα Κάσδαγλη (Δημοσιογράφος και Ιδρύτρια του οργανισμού Women on Top), Γιάννα Ματθαίου (Ιδρύτρια του Anassa Organics) και Μαρία Αλεξίου (Πρόεδρος Δ.Σ. CSR HELLAS, Μέλος Δ.Σ. CSR Europe, Σύμβουλος Διοίκησης Εταιρικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, Όμιλος ΤΙΤΑΝ).

Το webinar θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας ZOOM. Εγγραφείτε ΕΔΩ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης