Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η οικογένεια Rockefeller απέσυρε τη θρυλική «Guernica» του Picasso από την έδρα του ΟΗΕ

Η οικογένεια Rockefeller απέσυρε τη θρυλική «Guernica» του Picasso από την έδρα του ΟΗΕ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα ζητήσει από την οικογένεια Rockefeller να επιστρέψει στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την ταπετσαρία με την Guernica

Μια πελώρια ταπετσαρία, αναπαραγωγή του περίφημου πίνακα «Guernica» του Picasso, η οποία δέσποζε για πάνω από τρεις δεκαετίες στον τοίχο του διαδρόμου που οδηγεί στην είσοδο της αίθουσας όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ευαισθητοποιεί τους διπλωμάτες για τη φρίκη του πολέμου, ανακτήθηκε από τον ιδιοκτήτη της, τον Rockefeller τον νεότερο, ενημέρωσε ο ΟΗΕ.
Η ταπετσαρία, που παραγγέλθηκε το 1955 από τον Nellson Rockefeller και υφάνθηκε από το γαλλικό ατελιέ Jacqueline de La Baume-Dürrbach, είχε δανειστεί στον Οργανισμό το 1984. Πρόεδροι, υπουργοί και πρεσβευτές που πήγαιναν να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας περνούσαν μέχρι τώρα μπροστά από το έργο, προτού μπουν στην αίθουσα του σημαντικότερου οργάνου για την υπεράσπιση της ειρήνης στον κόσμο.
Τα Ηνωμένα Έθνη δεν εξήγησαν τον λόγο που η οικογένεια Rockefeller θέλησε να πάρει πίσω την ταπετσαρία αυτή. 

ΗΠΑ: Δεν θα ζητήσουμε την επιστροφή της «Guernica»

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα ζητήσει από την οικογένεια Rockefeller να επιστρέψει στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την ταπετσαρία με την Guernica όπως δήλωσε η αμερικανίδα νέα πρεσβεύτρια στον Οργανισμό.
Η απόφαση να αποσυρθεί το έργο προκάλεσε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις, ιδίως από τον Γενικό Γραμματέα Guterres.
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ευχαριστώ το Ίδρυμα Rockefeller διότι είχε δανείσει αυτή την υπέροχη ταπετσαρία στα Ηνωμένα Έθνη.
Δεν θα τηλεφωνήσω στον άνθρωπο να το συζητήσουμε.
Θα μου λείψει όμως που δεν θα τη βλέπω πια εδώ», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η ίδια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης