Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει κυρώσεις σε 4 υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για τη φυλάκιση Navalny

H Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει κυρώσεις σε 4 υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για τη φυλάκιση Navalny
Η σχετική νομική πράξη έχει ήδη ληφθεί σε γραπτή μορφή και «σύντομα» θα αναρτηθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τις κυρώσεις που θα επιβάλει σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους για τον ρόλο τους στην σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου, η σχετική νομική πράξη έχει ήδη ληφθεί σε γραπτή μορφή και «σύντομα» θα αναρτηθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.
Οι τέσσερις υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι στους οποίους αποφασίσθηκε να επιβληθούν κυρώσεις είναι ο Γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Igor Krashnov, ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής (που είναι το ανάλογο του αμερικανικού FBI) Alexander Bastrikin, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας Alexander Kalashnikov και ο διοικητής της Ρωσικής Εθνοφρουράς Viktor Zolotov.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω αξιωματούχων στην ΕΕ όπως και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με το πλαίσιο του νέου εργαλείου κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που υιοθέτησε η ΕΕ στα τέλη του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης